Anders Tegnells erkännande för döttrarna

Anders Tegnell
Anders Tegnell har gått från okänd statsepidemiolog till hela Sveriges landsfader på en natt i och med cononavirusets snabba framfart.
Nu berättar Anders vad han egentligen tycker om kändisskapet – och vilken fråga det är förbjudet att ställa till hans fru. – Jag är rätt bra på att stänga av, säger han till Aftonbladet.
Annons

Coronaviruset har fullkomligt lamslagit Sverige och världen. Rädslan för den nya sjukdomen går inte att ta miste på och många följer maniskt de presskonferenser som Folkhälsomyndigheten håller klockan 14 varje dag. Längst fram i spetsen för kampen mot det farliga viruset finns Anders Tegnell, 64, som med sitt otroliga lugn blivit kallad för Sveriges landsfader.

Annons

Men att helt plötsligt få stå i rampljuset är ingenting som Anders någonsin siktat på. Snarare tvärtom, i en intervju med Aftonbladet berättar statsepidemiologen att han inte valde sitt arbete utefter chansen till att bli kändis. Även om han blir glad då han märker att människor uppskattar honom för hans arbete.

–Det är väldigt många som säger hej och att man gör ett bra jobb, det är alltid roligt, säger han till tidningen.

Annons

Tar ledigt på helgerna

Anders bor tillsammans med sin hustru Margit i ett hus i Vreta Kloster utanför Linköping. Något som innebär att han varje dag måste pendla till Stockholm för att kunna delta i arbetet mot pandemin.

Men tro det eller ej så är inte livet som Anders Tegnell enbart fyllt av coronaprat. På helgerna tar han ledigt och han ser mycket fram emot att få ta med sig Margit på en långsemester då allt detta är över.

– Jag har lyckats hålla igång mitt liv på ett rimligt sätt. Jag är hyfsat ledig under helgerna och jag kan umgås med min fru och min familj. Jag är rätt bra på att stänga av när jag kommer hem. Pandemifritt är det väl inte, men jag kan åtminstone göra andra grejer. Jag har ett stort hus med en stor trädgård så det finns mycket att pyssla med. Jag reparerar och grejar, det är roligt.

Vill inte svara på frågan

Och hustrun Margit verkar även hon vara rätt bra på att stänga av sin makes strålglans. När Anders får frågan kring hur hans fru ser på hans prestation de senaste månaderna svarar han:

Annons

– Det får ni nog fråga henne om. Eller det får ni inte förresten, hon vill helst inte bli frågad om det. Nej, men hon tycker det fungerar bra. Hon har alltid varit stöttande, säger Anders till Aftonbladet.

Anders får även svara på om han är orolig för de två av sina tre döttrar som jobbar inom vården. Men trots sjukdomens allvarlighet erkänner han att han varken är orolig för att han själv eller hans barn ska bli smittade.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…