Anders Tegnells dotters första offentliga ord – detaljen om familjen

15 dec, 2020 
Anders Tegnell.
Nu kan du fira jul med Sveriges mest kända statsepidemiolog Anders Tegnell.
Hans döttrar auktionerar nämligen i Musikhjälpen ut fem minuter på julafton tillsammans med familjen Tegnell.
– Jag tror att han också ser fram emot det, säger Annemiek Tegnell till Aftonbladet.
Annons
Anders Tegnell
Anders Tegnell

Under coronapandemin har Anders Tegnell, 64, blivit ansiktet utåt för Folkhälsomyndighetens arbete. Hans frekventa framträdande i tv, tidningar och radio har gjort honom till en av Sveriges mest kända människor.

nöje
LÄS MER: Därför försvinner Anders Tegnell – avslöjar nya familjeplanerna

Eftersom att Sverige har fört en annorlunda linje jämfört med många andra länder blev han också uppmärksammad världen över, vilket väckte starka reaktioner från belackare och en hatkampanj tog fart.

– De första veckorna av pandemin fick jag mest negativa mejl. Allt från sarkastiskt ifrågasättande till rena hotmejl som fick mig och jobbet att vända oss till polisen, berättade Anders Tegnell i somras när han var värd för Sommar i P1.

Efter sitt sommarprat valde den populäre statsepidemiologen att kliva bort från rampljuset ett tag för att gå på en välförtjänt semester efter den intensiva våren, för att sedan komma tillbaka under hösten igen.

Det gör Anders Tegnells döttrar

Anders Tegnell har valt att vara ganska sparsmakad med detaljer från sitt privatliv. Men det är i alla fall känt att han bor i ett hus i Vreta Kloster utanför Linköping tillsammans med hustrun Margit Neher. Tillsammans har paret tre döttrar: Annemiek, 25, Saskia, 30 och Emily, 33.

Annons

Både Annemiek och Emily har valt att arbeta inom vården, precis som sin pappa. Annemiek är sjuksköterska på en infektionsavdelning i Malmö och Emily är läkare på Sahlgrenska. Saskia har valt en annan väg och arbetar som civilingenjör. Hennes inriktning är miljö och hållbarhetsfrågor.

Så mycket mer än det vet vi inte om Anders Tegnells döttrar – förrän nu.

Döttrarnas auktion – fira jul med Anders Tegnell

Under måndagen drog Musikhjälpen 2020 igång. Årets tema är Alla har rätt till sjukvård, något som Anders Tegnells tre döttrar kände att de ville vara med och bidra till. De auktionerar nämligen ut fem minuter på Zoom att fira jul med familjen Tegnell.

– Årets tema ligger oss varmt om hjärtat, i och med att nästan hela familjen jobbar inom vården. Det är kul att ta den här chansen för att få in så mycket pengar som möjligt, säger Annemiek Tegnell till Aftonbladet.

Annons

Hon berättar också att familjen är vana vid den extra uppmärksamheten som Anders Tegnell fått under det senaste året.

– Vem kunde tro att en statsepidemiolog kunde bli så uppmärksammad? Men det är kul att vi kan göra något med det nu som är viktigt, säger hon till tidningen.

Annemiek försäkrar också att pappa Ander Tegnell har godkänt döttrarnas bidrag till musikhjälpen.

– Vi har så klart fått hans godkännande. Och jag tror att han också ser fram emot det, säger Annemiek Tegnell till tidningen.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/News Licensing / MEGA

Annons