LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Pihlblads kommentar till Ulf Kristersson – i direktsändning

05 aug, 2023 
Frida Eklöf
Ulf Kristersson, Anders Pihlblad
Under lördagen gästade statsministern Ulf Kristersson tv-programmet Nyhetsmorgon.
Programledaren Anders Pihlblads kommentar till Ulf får många att höja på ögonbrynen på sociala medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-parets romantiska avslöjande om morgonrutinenBrand logo
TV4-parets romantiska avslöjande om morgonrutinen

Journalisten och programledaren Anders Pihlblad, 54, är ett välbekant ansikte hemma i tv-sofforna. Till vardags är vi vana vid att se honom som en av de folkkära programledarna i TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon.

Innan Anders gick in som programledare för Nyhetsmorgon var han politisk reporter på tv-kanalen. Under lördagens sändning hade han besök av statsministern, något som väckte reaktioner på sociala medier.

Anders Pihlblads kommentar till Ulf Kristersson väcker reaktioner

Lördagar på Nyhetsmorgon innebär allt som oftast att en av de onekligen populära programledarna styr rodret ensamma.

I veckan har Stockholm Pride uppmärksammats på flera olika håll, och en av dagens gäster i studion var ingen mindre än statsministern Ulf Kristersson.

Under fredagen styrde nämligen Ulf ett pridemingel på Sagerska Palatset, för att uppmärksamma Stockholm Pride, vilket är första gången en svensk statsminister bjudit in till en mottagning under Prideveckan.

Annons

På plats i Sagerska Palatset fanns många välkända profiler, och en av dem var ingen mindre än Nyhetsmorgon-programledaren Anders, något som han uppmärksammade under lördagens sändning.

– Jag får väl börja med att säga tack för senast, sa Anders Pihlblad till statsministern.

Anders kommentar till Ulf fick många på plattformen X, före detta Twitter, att reagera.

"Mingeljournalist intervjuar mingelminister som han minglade hemma hos igår", skriver en användare.

"Inte bra. Inte seriöst", tycker en annan.

Anders Pihlblads avslöjande om nya uppdraget: ”Över förväntan”

– Det är ett speciellt år då väldigt mycket händer. Kungen firar till exempel 50 år på tronen och det kommer såklart att märkas i programmet. Vi ska även resa med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, sa Anders till Hänt tidigare i år.

Annons

Och inspelningarna av dokumentären är i full gång, där han förväntas följa kungligheterna på nära håll i deras hektiska scheman. Men än så länge har inspelningarna gått bra och Anders tycker att det varit över förväntan.

– Det är så mycket spännande och jag vet att många är nyfikna, därför är det så svårt för mig att säga något om programmen som vi spelar in. Men det spelas ju in fler program, och jag kan säga att det går över förväntan, säger han till Hänt och fortsätter:

– Tänk så spännande, och vilka spännande grejer du kommer få se sen när den kommer. Det här är ju ett program som kommer sändas i december.

FOTO: TV4 PLAY

Annons