hänt exklusivt

Rania Shemoun Olsson hoppar av TV4-uppdraget – ersättaren bekräftad

Rania Shemoun Olsson

Rania Shemoun Olsson är känd för sin långa karriär på TV4.
Till Hänt berättar hon om beslutet för framtiden.
Bestämde mig redan i höstas”, skriver Rania till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon
1:9

Efter reklamen: Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

(1:9)

Slå på ljud

Den folkkära TV4-profilen Rania Shemoun Olsson, 47, är en riktig veteran på kanalen och har synts i flertalet olika program genom åren. År 2010 började vi se henne i Nyhetsmorgon och i höstas kom beskedet att hon blir en av de ordinarie programledarna. Det var när programmet utökade sina sändningstider som Rania och hennes parhäst Thomas Ritter, 45, presenterades som den nya duon.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Rania Shemoun om beslutet att lämna uppdraget

Inte nog med att Rania arbetar på Nyhetsmorgon, hon är även TV4:s hovreporter. På juldagen den 25:e december sändes Kungahuset där tittarna fick se programmet där Rania har följt kungafamiljen under det gångna året. För Rania är det tredje året i rad hon följt kungafamiljen.

– Jag kan inte säga att vi känner varandra. Däremot har man fått en... Man har ingen relation med dem, men varenda gång vi ses, känns det lite mer nära. Men man håller sig professionell, berättade hon för Expressen i samband med att programmet hade premiär.

– Det känns som att förtroendet finns där och att det hela tiden byggs upp. Och det är jättefint.

Nu avslöjar Rania att hon lämnar uppdraget som hovreporter, för att satsa helhjärtat på sitt uppdrag på Nyhetsmorgon. I ett meddelande till Hänt berättar hon om beslutet:

"Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det var en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023. Kan ibland vara svårt att tidsmässigt kombinera båda de här stora uppdragen. Så just nu blir det nymo - Sveriges största direktsända program - för hela slanten. 2023 blir riktigt spännande!!", skriver Rania i ett privat meddelande till Hänt.

Rania Shemoun avslöjar vem hennes ersättare blir: "Min fina kollega..."

Rania kunde även avslöja vem hennes ersättare kommer bli. Det är nämligen en annan TV4 profil som får det ärofyllda uppdraget att bli hovreporter och få en närmare inblick i kungahusets liv.

"Min fina kollega Anders Pihlblad tar över", skriver Rania.

Anders Pihlblad.

Anders Pihlblad ersätter Rania i Kungahuset.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Det blir alltså kollegan Anders Pihlblad, 54, även han känd från Nyhetsmorgon, som får följa kungafamiljen i nästa upplaga, kul!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN