LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Anders Pihlblads avslöjande om den nya dokumentären: ”Över förväntan”

03 aug, 2023 
Frida Eklöf
Anders Pihlblad, kronprinsessan Victoria
Anders Pihlblad syns ofta i tv-rutan när han programleder Nyhetsmorgon.
Vid sidan av morgonprogrammet jobbar han även med dokumentären Kungahuset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Journalisten och programledaren Anders Pihlblad, 54, är ett välbekant ansikte hemma i tv-sofforna. Till vardags är vi vana vid att se honom som en av de folkkära programledarna i TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon.

Tidigare har Anders varit politisk reporter på tv-kanalen och nu är han aktuell med ett nytt uppdrag, nämligen som programledare för Kungahuset.

Anders Pihlblads avslöjande om nya uppdraget: ”Över förväntan”

– Det är ett speciellt år då väldigt mycket händer. Kungen firar till exempel 50 år på tronen och det kommer såklart att märkas i programmet. Vi ska även resa med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, sa Anders till Hänt tidigare i år.

Och inspelningarna av dokumentären är i full gång, där han förväntas följa kungligheterna på nära håll i deras hektiska scheman. Men än så länge har inspelningarna gått bra och Anders tycker att det varit över förväntan.

Annons

– Det är så mycket spännande och jag vet att många är nyfikna, därför är det så svårt för mig att säga något om programmen som vi spelar in. Men det spelas ju in fler program, och jag kan säga att det går över förväntan, säger han till Hänt och fortsätter:

– Tänk så spännande, och vilka spännande grejer du kommer få se sen när den kommer. Det här är ju ett program som kommer sändas i december.

Även Anders make och TV4-profilen Henrik Alsterdal inflikar och berättar att tv-tittarna har mycket roligt att se framemot i dokumentären som sänds i flera delar.

– Jag har väldig koll på allt som han spelar in, det kommer bli ett väldigt bra och spännande program.Jag är inte en sån som följer kungligheterna men jag kan säga att det kommer bli kul, säger Henrik.

Anders Pihlblads nervositet inför inspelningarna: ”Omfattande”

Annons

– Det känns både utmanande och roligt. Jag har följt många regeringschefer genom åren men aldrig statschefen, har Anders tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Och kungligheterna är inga nya personer för Anders, han har nämligen träffat dem flera gånger förut.

– Ett av mina första tv-uppdrag som ung journalist var faktiskt att göra ett barnprogram med drottningen. Min roll då var att skriva manus till ungdomarna som intervjuade. Genom åren har jag bevakat ett antal kungliga bröllop, dop och begravningar för TV4. En och annan intervju har det blivit också, senast med kungen och drottning under premiären av Abba Voyage i London.

FOTO: TV4 PLAY, Jonas Ekströmer/TT

Annons