TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Anders Pihlblads kaos i Nyhetsmorgon som TV4-tittarna inte fick se

30 nov, 2020 
Anders Pihlblad
Foto: TV4/TT
Första advents-sändningen av Nyhetsmorgon såg ut att gå strålande.
Men nu avslöjar kanalen dramatiken som tittarna inte fick se.
”Det är KRISLÄGE”, skriver TV4 på Instagram.
Annons
Anders Pihlblad och maken Henrik AlsterdalBrand logo
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal

Anders Pihlblad, 52, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Många börjar sina mornar med just Anders, som är en av programledarna i kanalens populära morgonshow Nyhetsmorgon. Sedan flera år tillbaka har vi kunnat se honom i programmet.

Stora familjelyckan med TV4-kollegan

Även Anders make Henrik Alsterdal, 41, syns ofta i tv-rutan. Henrik är nämligen även han en av de populära programledarna på TV4. Och det var just genom arbetsplatsen som Anders och Henrik fann varandra. Under en personalfest för många år sedan fick de upp ögonen för varandra och idag har de två barn tillsammans – Nike och Erling.

Makarnas arbete kräver både tidigare mornar och sena kvällar. Trots detta har de funnit sitt sätt att få ihop karriären med familjelivet. Det har Henrik tidigare berättat i en intervju med Hänt.

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm, sa då Henrik.

Annons

Kaoset innan Nyhetsmorgon som tittarna inte fick se

Att Nyhetsmorgon är direktsänt innebär att det kan ske både det ena och det andra. Vi har tidigare bland annat sett skrattattacker som inte går att få stopp på, samt Jenny Strömstedt tända eld på ostbågar. Man vet alltså aldrig vad som kan hända när kamerorna rullar och sändningen går rakt ut till stugorna i Sverige.

Under söndagen var det dags för årets första advent-sändning och Anders fick den stora äran att tända det första ljuset i adventsljusstaken i studion. Men vad den observanta tittaren kanske såg var att veken på ljuset redan var bränd och att ljuset alltså hade varit tänt tidigare.

I en Instagram story avslöjade sedan kanalen den dramatik som tittarna inte hade fått se. När Anders skulle testa att tända ljuset så funderade det nämligen inte lika smidigt som när tittarna fick se. Under direktsändningen som visades på tv lyckades Anders nämligen tända ljuset på första försöket med en tändsticka men innan programmet började fick han ta till både tändare och gasbrännare.

”Det är KRISLÄGE i Nyhetsmorgon”, skrev TV4 till en Instagram story där Anders försökte tända ljuset.

”Nöden har ingen lag”, tillade kanalen efter ytterligare en bild på Anders som då hade fått tag på gasbrännaren.

Men till slut var ljuset tänt och som tur var gick det smidigt och smärtfritt vid ljuständningen i programmet.

Annons