Anders Bagges stora sorg – efter hjärtskärande familjetragedin

Anders Bagge i vit t-shirt och blå jacka.

Anders Bagge och hustrun Johanna Lind Bagge tvingades ta ett omöjligt beslut i veckan.
Ett beslut som orsakat dem bottenlös sorg och förtvivlan.
Nu berättar de om sorgen efter att deras älskade hund somnat in.
Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga
1:13

Efter reklamen: Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga

(1:13)

Slå på ljud

Melodifestivalen-aktuella Anders Bagge, 54, är en svensk musiker, låtskrivare, musikproducent och tv-profil. Han är kanske mest känd för sin trogna tjänst som jurymedlem i TV4-programmet Idol och sitt brinnande engagemang för våra fyrbenta vänner, hundarna.

Anders har tidigare varit gift med annan känd tv-profil och före detta Idol-jurymedlem Laila Bagge, 49, men lever idag lycklig med hustrun Johanna Lind Bagge, 50, som är hudterapeut, entreprenör och bloggare.

Tildes sjukdomskamp – bryter tystnaden om försvinnandet

Anders Bagges liv med hustrun Johanna Lind Bagge – hundarna och barnlösheten

Anders Bagge och hustrun Johanna har inga mänskliga barn, men de har desto fler, som Johanna ofta kallar dem för, svansbarn. När hon säger svansbarn syftar hon givetvis på parets alla hundar.

Anders berättade nyligen att barnlösheten inte har varit frivillig, utan att han tyvärr inte kan få egna barn:

Hur kan man sakna ett djur så, har ju inga barn kan inte få tyvärr stor sorg”, skrev Anders Bagge nyligen i ett inlägg på Instagram som han tillägnar hunden Esther. En familjemedlem som Anders förlorade år 2016.

Därför kan man kanske förstå att bandet till parets hundar får en extra betydelse.

Anders och Johanna om tunga sorgen – efter att deras hund Selma somnat in

Men i dagarna var den lilla hunden Selma med om en olycka i hemmet. Den 19 januari skrev Johanna ett inlägg på Instagram där hon berättade att Selma hade ramlat ihop.

I samma inlägg skrev Johanna att ett veterinärbesök skulle bokas in och att hon kände stor oro inför det, eftersom hon och maken förlorat hunden Ebba under hösten och att såret fortfarande kändes färskt.

Alla som någon gång har haft en hund vet att man utvecklar ett speciellt band snabbt och att hunden blir en självklar familjemedlem.

Tittarnas starka reaktioner - efter juryns beslut i Talang: ”Grät”

Därför kände vi lite extra med både Anders och Johanna när de, bara för någon timme sedan, meddelade att de tvingats fatta det omöjliga beslutet att avsluta Selmas liv och förkorta hennes lidande.

Vila nu min vita lilla ängel. Du fick somna in idag. Nu får du springa med din syster Ebba, tårarna rinner ned för våra kinder, och vi känner oss tröstlösa ..Så oerhört tacksam för varje minut du skänkt....Vi älskar dig. Din husse och matte och alla dina vänner här på jorden”, skriver Anders i ett inlägg på Instagram.

Sorgen är bottenlös och mitt hjärta har brustit och jag kan inte andas, känns som jag går sönder inombords och är halv. Försöker vara stark för de andra svansbarnen men nu är jag kraftlös och ligger platt. Det är för mycket och vill inte tro att det är sant, i september gick Ebba bort och idag fick även hennes syster Selma somna in. Att behöva ta dessa tunga beslut på sina älskade svansbarn som man har runt om sig dag som natt är hemskt, orden räcker inte till för att beskriva det och ni som har haft eller har djur vet”, skriver Johanna.

Efter det tunga dödsfallet har paret nu fem hundar. Smilla, Iris, Sonja, Karin och det senaste (men absolut inte minsta) tillskottet Julia, som är en Grand danois. Vi beklagar parets djupa sorg och skickar styrkekramar!

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Tove Styrkes flickvän Sanna Sikborn Erixon

LÄS OCKSÅ: Bonde-Backis mardröm – efter Evelinas flytt: ”Hänt allt möjligt”

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN