Anders Bagge om kärleksrelationerna i Idol 2020 – vad sker bakom kulisserna?

Anders Bagge och Idol-gänget 2020

TT/TV4
Jury-medlemmen Anders Bagge har hängt en heldag med Idol-deltagarna.
För Hänt berättar han ju bakom kulisserna-skvaller och om han sett några potensiella
– De kommer varandra väldigt nära, säger han.

Idol-säsongen är i full gång och deltagarna gör nu sitt yttersta för att ta sig vidare under de live-sända fredagsfinalerna. Konkurrensen är stenhård och bara en person kommer att kunna stå som vinnare.

I hela femton år har programmet gått av stapeln och tack vare Idol har många av sveriges främsta artister hittats. Under årens gång har även romanser uppkommit och nästan varje säsong har det funnits spekulationer kring deltagare som funnit lite extra tycke för varandra. År 2018 fann deltagarna William Strid och Kadiatou Holm Keita kärleken i varandra.

Anders Bagges heldag ledde till bättre kontakt

När Hänt når Anders Bagge ger han sin syn på vad som försegår bakom kulisserna i år. Anders bjöd nämligen hem hela gänget till sin lyxvilla på Ekerö tidigare i veckan, vilket gav honom en chans att lära känna deltagarna bättre och spana efter romanser.

– Då märkte jag att vi har verkligen samlat på oss sånna karaktärer. Inte bara i personligheter utan också i röster. Man kan verkligen se tio olika riktigt bra artister. Av det skälet har det verkligen blivit ett annorlunda år och det måste jag också säga är på grund av att vi hade många som också sökte via video som man kanske annars inte skulle funnit, säger Anders Bagge.

Romanserna i Idol 2020

Men när det kommer till just romanserna så har Anders ännu inte funnit några potentiella par.

– Helt ärligt, ingenting. Det har ju varit så genom åren men i år är det absolut zero. Totalt zero, säger han och fortsätter:

– Jag hade gärna sagt om jag tyckte att några tittade lite extra på varandra men det finns inte i år. Jag tror att det har med att det är lite för spridda åldrar bland deltagarna i år. Nova är bara 15-16 år medan Caspar är 25. Han har dessutom tjej och Niklas har också flickvän. Alla är väldigt inne i sin grej. Jag tror dock att alla har hittat en väldigt stark vänskap, men så brukar det bli varje år. De kommer varandra väldigt nära men ingen kärlek.

Anders Bagge tycker dock att det är kul när deltagarna finner varandra, men i år verkar det helt enkelt inte bli några starkare känslor än vänskapliga i gänget.

– Det är ju massa hunkar med, som ser bra ut och är balla men alla verkar ha sitt. Så det verkar inte hända något där.

LÄS OCKSÅ: Idol-Caspar Camitz om kärleken till flickvännen Vanessa

SENASTE NYTT!