Idol 2023 marknadsföring banner

Anders Bagge om förändrade relationen med Laila: ”Umgås inte”

19 feb, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Anders & Laila Bagge
Anders och Laila Bagge var gifta i sju år innan de gick skilda vägar år 2001.
Ex-makarna har däremot alltid varit goda vänner, men nu berättar Anders om den förändrade relationen.
– Umgås inte, säger han.
Annons
Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen
Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen

Idol-profilen Anders Bagge är just nu aktuell i Melodifestivalen. Där tävlar han med låten Bigger than the universe och är en av dem som är favorittippad.

Men det var ingen självklarhet för Anders att ställa upp i tävlingen. Sanningen är att han lider av scenskräck och att det därför varit en stor utmaning för honom. Men med sin hustru Johanna Lind Bagge vid sin sida är han övertygad om att han kommer att klara det.

Någon som däremot ställer sig tveksam här ex-frun Laila Bagge.

Därför gick Anders och Laila skilda vägar

Laila och Anders var gifta i sju år. De gick skilda vägar år 2001 men har alltid haft en fin relation sedan dess. De har fortsatt arbeta tillsammans och har bland annat suttit i Idol-juryn ihop

Annons

Men varför skilde de sig? I en tidigare intervju har Anders berättat att hans tidigare skilsmässor dels berodde på jobb.

– Jag står inför mitt tredje äktenskap. En bidragande orsak till tidigare uppbrott är att jag har jobbat bort relationen. Det hade underlättat om jag kunnat bli pappa. Då hade man väl ändrat sina rutiner, sa han då.

Anders Bagge om förändrade relationen med Laila: ”Umgås inte”

De tidigare makarna har som sagt alltid haft en fin relation, men idag umgås de inte med varandra privat - något som Anders berättar i en intervju med Aftonbladet.

Det är när de pratar om hans scenskräck som det kommer på tal. Laila har nämligen sagt att hon på riktigt är orolig nu inför Melodifestivalen. Men för tidningen förklarar Anders att det nog beror på att hon inte känner honom lika bra idag.

Annons

– Ja, för så känner hon mig. Hon är en jättegod vän, men vi har inte pratat på väldigt länge. Det hon säger stämmer ju. Hon var med. Hon räddade mig när jag föll ihop mitt i gatan i New York. Jag var på väg till J Lo i studion när jag fick en attack. Jag fick upp telefonen och ringde henne och hon fick hjälpa mig in nånstans. Men det är ju nästan 20 år sen vi var gifta. Vi umgås inte privat nu, säger han och fortsätter:

– Hon kommer inte tro att jag klarar det. Det är ingen av de som jag kände förr, som inte har träffat mig på fyra fem år, som kommer tro att jag kommer gå upp och fixa det.

Annons