LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amanda Schulman efter hårda kritiken: "Blir jätteledsen"

30 apr, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Kritiken har rasat mot systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman i veckan, efter att flera kända profiler vänt sig mot deras kosttillskott "Hers". Nu slår de tillbaka mot de hårda orden.
Annons

Under veckan har det pågått en minst sagt intensiv debatt om kosttillskottet “Hers”, lanserat av systrarna Hannah Widell , 42, ochAmanda Schulman, 36. Bland annat har journalisten Sanna Lundell, 38, bloggat om produkten med orden: ”Jag ogillar att ni gör stora pengar på vin. Och nu på ett oseriöst alldeles för dyrt piller”. Journalisten  Jenny Strömstedt , 44, har också skrivit en krönika om “Hers” där hon kallar produkten för ”små burkar som mer liknar godiset man köper på knallemarknaden med etiketten Bakispiller”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I sin podcast “Fredagspodden” berättar Hannah Widell och Amanda Schulman nu att de har tagit illa vid sig av den svidande kritiken.

– Det var en sjuk vecka, det var så hemskt. Många skriver att vi “måste kunna ta kritik”, men då vill jag klargöra en grej. Jag är svindålig på att ta kritik, jag blir jätteledsen av kritik, säger Amanda Schulman i podcasten.

Annons

Hon får snabbt medhåll från systern Hannah Widell:

– Vi har skapat ett kosttillskott och blir behandlade som att vi säljer knark, säger hon och fortsätter:

– Jag läste någonstans att vi är Sveriges mest lättkränkta systrar. Jag bara ”ja?”. Men det handlar inte om kränkthet. Bakom allt man gör så ligger det ett hårt arbete och när det sänks så blir man ledsen. Vem blir inte det?

Samtidigt slår systrarna också tillbaka mot de hårda orden kring “Hers”. En del av kritiken har handlat om att systrarnas kosttillskott inte är vetenskapligt testat, till exempel av Läkemedelsverket. Men enligt Hannah och Amanda så klassificeras kodtillskottet som mat och godkänns därför i stället av Livsmedelsverket.

Annons

– Det jag tycker är så jobbigt… Det är en sak om det går ett drev mot en för att man har gjort någonting fruktansvärt fel och ska be om ursäkt. I det här var det som att vi ska krävas på en… Alltså. Vi har inte gjort något fel när vi har tagit fram “Hers”. Det finns ingenting att be om ursäkt för, säger Hannah Widell i podden.

En annan del av kritiken har handlat om att Hannah Widell och Amanda Schulman “bara vill tjäna pengar” och därför “lurar sina följare” att köpa pillret. Något som Amanda Schulman både bekräftar och dementerar i “Fredagspodden”.

– Folk har skrivit typ “de vill bara sälja saker och tjäna pengar”. Då vill jag säga att ja, på ett sätt så är det helt sanna kommentarer. Folk tror liksom att de har “kommit på oss”, att vi egentligen gör konstnärliga saker och försöker sälja saker under bordet. Men vi är ju superkommersiellt. Vi älskar att hitta på saker att sälja, som klädmärken eller bygga ett bolag. Vi är entreprenörer och lever för det, säger hon och fortsätter:

– Men det är tydligen det absolut fulaste man kan göra. Man får inte sälja saker eller tjäna pengar på det, för då är man visst världens värsta människa som vill lura folk att köpa.

Foto: IBL

Annons