LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amanda Schulman akut till sjukhus : ”Helt sinnessjukt”

08 dec, 2017 
AvHanna Svärd
Veckans ”Fredagspodden” fick spelas in på ett nytt ställe. Detta efter att Amanda Schulman råkat ut för en olycka, och tvingats till sjukhus.
Annons

Medieprofilen och podcastprofilen Amanda Schulman, 37, är för de flesta kanske mest känd genom podcasten ”Fredagspodden” som hon har tillsammans med systern Hanna Widell, 42. Där delar hon ofta med sig av sina hypokondriska tankar. Men nu har Schulman blivit sjuk på riktigt – vilket gjorde att veckans podd fick spelas in från en sjukhussäng.

”Här ligger jag med en punkterad lunga. Och mellan morfin och dränageingrepp kom Hannah med små poddmaskiner så vi lyckades få ut ett avsnitt även denna vecka” skriver hon intill en bild på sig själv, som hon lagt upp på Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I ”Fredagspodden” berättar Amanda Schulman om hur hon under ett naprapatbesök erbjudits akupunktur. Amanda som från början gått dit på grund av smärta i bröstryggen, tackade även ja till denna behandling. Det skulle hon inte ha gjort.

Annons

En av nålarna träffade Amandas ena lunga och punkterade den. Efter ett tag började hon få andningssvårigheter och drabbades av smärta över bröstkorgen, vilket fick henne att åka in till akuten på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

– De röntgar mina lungor och då har jag alltså fått en punktering på lungan – av en akupunkturnål. Det är helt sinnessjukt, säger hon i podcasten.

I och med punkteringen kom det in luft i lungsäcken som omger lungan, vilket gör att lungan kan falla ihop. Amanda Schulman behövde därför behandlas genom ett dränage, då en plastslang fördes in i lungsäcken genom bröstkorgen.

– Det har jag gjort i dag, det var inte kul kan jag säga, säger hon.

Foto: IBL, Instagram

Annons