amanda jenssen

Amanda Jenssens lycka – 13 år efter försvinnandet från rampljuset

Amanda Jenssen

Amanda Jenssen fick en stor skara fans när hon kom tvåa i Idol 2007.
Men bara några år senare försvann hon helt från rampljuset och flyttade från Sverige.
Nu kommer hon med ett glädjande besked!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”
0:24

Efter reklamen: Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”

(0:24)

Slå på ljud

Amanda Jenssen, 34, slog igenom när hon 2007 kammande hem silvermedaljen i Idol. Röstningen mellan finalisterna var otroligt jämn och i slutet av kvällen stod det klart att Shanta Liora, 43, tidigare känd som Marie Picasso, tog hem segern.

Året efter att hon gjorde succé på Idol-scenen så tog hennes karriär fart och hon slet hårt med att släppa album och åka på turnéer. Ett jobb som minst sagt lönade sig då hon kammade hem två Rockbjörnar och blev nominerad till P3-Guld och Grammis för sina insatser.

Men åren gick och Amanda Jenssen syntes allt mindre i rampljuset, tills nu. Nu medverkar sångerskan nämligen på ett hyllningsalbum till Olle Adolphson.

En ny generation gör tolkningar på Olle Adolphsons låtar

Olle Adolphson var en gigant på 60-talet med låtar som Trubbel och Nu har jag fått den jag vill ha. Nu kommer en helt ny generation att tolka hans låtar i ett album för att hylla stjärnan som avled i mars 2004.

På albumet som heter Älskar inte vi dig då kommer svenska artister som Mando Diao, Janice och Amanda Jenssen medverka.

– Jag håller honom som den kanske största svenska visdiktaren, säger producenten och musikern Peter Morén till Kulturnyheterna.

Amanda Jenssen flydde Sverige efter all uppmärksamhet

När Amanda medverkade i Så mycket bättre 2014 öppnade hon upp sig om tiden efter Idol som helt enkelt blev för mycket för henne. Hon valde därför att fly från den uppmärksamhet som hon fått i Sverige och flyttade till Köpenhamn.

– Jag kände att jag sprang i tre år. Hela Idol-grejen, jag bara körde. Jag stannade aldrig emellan och började känna mig sliten på ett obehagligt sätt, sa hon i programmet.

Men sakta men säkert börjar hon komma tillbaka till rampljuset och i somras gjorde hon flera uppträdanden. Bland annat spelade hon tillsammans med bandet The ark i Malmö och med Melby Raggaekapell Folkets Bakgård i Ystad.

Enligt Ystads Allehanda sjöng hon flera av sina klassiska låtar som Amarula Tree och Happyland under spelningen som ägde rum i trädgården på restaurangen.

Hänt har sökt Amanda Jenssen.

FOTO: Bertil Ericson / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN