Nya bilderna på Amanda Jenssen – försvann helt efter Idol

Amanda Jenssen

Den senaste tiden har Amanda Jenssen lyst med sin frånvaro.
Men nu verkar det som att artisten gör comeback i musikkarriären.
Se bilderna här!

Amanda Jenssens, 34, karriär började när hon deltog i musiktävlingen Idol 2007. Hon slutade på en andraplats efter Shanta Liora, 43, tidigare känd som Marie Picasso. Det var en extremt jämn final där Amanda fick 48,7 procent av rösterna.

Året efter Idol-resan tog hennes karriär fart på riktigt. Hon både släppte ett album och åkte ut på turné. Hon blev också nominerad till bland både Grammis och P3-guld och ovanpå det vann hon dessutom två stycken Rockbjörnar.

Men allteftersom åren gick försvann artisten från rampljuset. Vad gör hon idag?

Amanda om den tuffa tiden efter Idol

År 2014 medverkade Amanda i Så mycket bättre där hon talade ut om tiden efter Idol. Livet hade blivit för påfrestande för artisten som plötsligt flyttade till Köpenhamn.

– Jag kände att jag sprang i tre år. Hela Idol-grejen, jag bara körde. Jag stannade aldrig emellan och började känna mig sliten på ett obehagligt sätt, sa hon i programmet.

Flytten var ett försök att komma ifrån all den uppmärksamheten hon hade fått i Sverige och sedan flytten har hon sällan synts till i Sverige.

Men nu verkar det som att artisten har besökt hemlandet igen för att göra ett par gästframträdanden. Comeback på gång?

Amanda Jenssen tillbaka på scen – år efter frånvaron

Tidigare i år stod nämligen artisten på scen tillsammans med bandet The Ark, i Malmö. Efter konserten delade bandet en bild på frontmannen Ola Salo, 45, tillsammans med Amanda Jenssen.

Tack kära Malmö för en underbar kväll och framför allt tack till den fantastiskt karismatiska, häpnadsväckande duktiga och helt magiska Amanda Jenssen”, skrev bandets Instagram under bilden.

Nu verkar det som att Amanda även har gjort ett gästframträdande i trädgården på restaurangen Folkets Bakgård i Ystad. Hon presenterades som ”direkt från Köpenhamn” när hon gästspelade tillsammans med Melby Raggaekapell, rapporterar Ystads Allehanda.

Enligt tidningen sjöng artisten flera av sina klassiska låtar så som Amarula Tree och Happyland, samtidigt som hon springer ut i publiken och hoppar runt för att försöka få publiken att sjunga med.

Betyder det här att vi kommer att få se mer av Amanda Jenssen framöver?

Amanda Jenssen på scen.

Amanda Jenssens gästframträdande.

FOTO: Nora Börtz Vagenheim
Amanda Jenssen sjunger på Folkets Bakgård.

Amanda Jenssen på Folket Bakgård i Ystad.

FOTO: Nora Börtz Vagenheim

FOTO: Bertil Ericson / TT

Amanda Jenssen sjunger på Folkets Bakgård.

Amanda Jenssen på Folket Bakgård i Ystad.

FOTO: Nora Börtz Vagenheim

FRÅN FÖRSTASIDAN