amadeus sögaard

Carolas sorg – därför har sonen Amadeus en bättre relation till Runar

RUNAR SÖGAARD, AMADEUS SÖGAARD

Amadeus Sögaard växte upp med två av Sveriges mest kända personer.
Nu berättar han varför relationen till pappa Runar var bättre än den med mamma Carola.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"
0:53

Efter reklamen: Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

(0:53)

Slå på ljud

Amadeus Sögaard, 25, är son till ett av Sveriges genom tiderna hetaste kändispar: Carola Häggkvist, 56, och Runar Sögaard, 55.

När Amadeus föddes år 1998 var det stort pådrag utanför BB. Journalister och fotografer campade utanför huvudentrén och de fick inte en lugn stund. I dokumentären Amadeus – mer än en son berättar Carola att de till och med behövde ta bakvägen ut från sjukhuset för att undvika uppståndelsen.

Med andra ord har Amadeus varit i offentlighetens ljus sedan dagen han föddes och för två år sedan släppte han sin dokumentär där budskapet var att han är mer än bara en son till två personer.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Amadeus Sögaard om relationen till Runar Sögaard

Amadeus har alltid älskat fotboll och under tonåren blev det ofta pappa Runar som han tydde sig till, som kunde snacka fotboll med honom. Fotbollen är dock än idag det som gäller för Amadeus eftersom han är fotbollsproffs i det allsvenska laget IF Brommapojkarna.

I podden Brottarbröder berättar Amadeus om just den här tiden och att när man är i tonåren ibland kan behöva lite extra push. Den pushen fick han av Runar.

– Den där glöden finns där men ibland behöver man bara någon som tänder den där gnistan ibland och där har farsan verkligen varit bra och mamma har ju varit mer mamma, säger han i podden.

Amadeus fortsätter berätta om relationen till sina föräldrar.

– Jag tror ändå att just fotbollen alltid varit en grej med mig och farsan och sedan så har ju då musiken på senare år blivit en grej mellan mig och mamma samtidigt som jag försöker hålla det.

Orden om mamma Carola: ”Jobbigt för henne”

I samband med att Amadeus släppte dokumentären för två år sedan så släppte han även egen musik. Detta var något som mamma Carola självklart blev otroligt stolt över.

Idag har Amadeus och Carola med andra ord ett stort gemensamt intresse i musiken. Men när Amadeus tänker tillbaka på tiden som var så kan han förstå att det kanske fanns en sorg hos hans mamma eftersom han var så nära sin pappa.

– Det tror jag, tidigare iallafall. Också kanske att jag och farsan fick så nära relation på grund av att vi hade fotbollen så naturligt kanske, att det ofta blir en grabbgrej liksom. Så det tror jag absolut att det kan varit jobbigt för henne att vi fick en så nära relation på grund av fotbollen, säger Amadeus i podden.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN