LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pernilla Wahlgrens nya ord om ekonomiska bakslagen med Villa Wahlgren

26 apr, 2023 
PERNILLA WAHLGREN
Pernilla Wahlgren har äntligen flyttat in i sitt egendesignade lyxhus!
Men det har absolut inte varit en dans på rosor, nu berättar hon om miljonerna som lagts.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens sexavslöjande – under sin medverkan i Let's danceBrand logo
Pernilla Wahlgrens sexavslöjande – under sin medverkan i Let's dance

Det var år 2020 som Pernilla Wahlgren, 55, gjorde något stort. Hon la nämligen vantarna på en stor bergstomt på Lidingö där hon skulle börja bygga sitt livs drömhus.

Både i Wahlgrens värld och i den nya serien Villa Wahlgren får man följa husbygget från start till finish och det har minst sagt varit en del motgångar längs vägen.

Allt började med förväntningarna på topp och Pernilla tog in arkitekten Heidi Mikalsen, som skulle rita hela huset. Pernilla blev mycket nöjd med ritningarna och bygget kunde dra igång.

Motgångarna med Villa Wahlgren

Men sedan började motgångarna. Till en början hade man trott att det skulle vara klart att flytta in redan i juni 2022. Men vid det laget var det mycket kvar och det fanns inte på världskartan att det skulle bli klart i tid.

Annons

Dessutom blev det problem med Lidingö kommun. Eftersom alla hus måste vara handikappsanpassade och Pernillas hus ligger uppe på ett berg måste hon antingen ha en hiss eller en bra väg. I podden Wahlgren & Wistam berättade hon om projektet med hissen.

– Ja grejen är att det inte är så himla lyxigt utan det är ett krav från Lidingö kommun. Jag har inget val om jag inte bygger en väg, en bilväg. Det funderar jag på att göra nu, sa hon då.

Däremot blev det aldrig något av med hissen, även om idén i sig lät väldigt cool. Tanken var att bygga ett garage och spränga i berget så att man kunde åka hiss upp till huset från garaget. Men där kom ett annat problem:

– Så jag kan inte bygga ett garage bara för då måste jag be om nytt bygglov till det, sa hon i podden.

Pernilla Wahlgren om ekonomiska problemen

I det första avsnittet av Villa Wahlgren får tittarna en återblick i hur allt började och Pernilla berättar att det skenat iväg rejält ekonomiskt.

– Alltså man vet ju inte innan vad en stödmur kostar, man vet inte vad det kostar att spränga, man vet inte vad det kostar att forsla sten. Alltså det har ju blivit betydligt dyrare än vad jag hade tänkt mig, säger hon i programmet och fortsätter:

– Ingenting skulle jag säga, har varit enkelt med det här husbygget och just nu känns det som att jag har tappat kontrollen helt. Både vad det gäller tidsplaneringen och alla kostnader.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Discovery+

Annons