Amadeus bryter tystnaden – första orden om Runars fängelstraff: “Jag är..”

Artisten Amadeus Sörgaard har en vit t-shirt.

Amadeus Sögaard är son till Runar Sögaard och Carola Häggkvist. Men nu bryter Amadeus tystnaden om pappa Runars fängelsestraff.
– Lika jobbigt, säger Amadeus.
1:32

Efter reklamen: Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

(1:32)

Artisten och fotbollsproffset Amadeus Sögaard, 24, är son till schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 55, och Runar Sögaard, 54.

Föräldrarna skilde sig dock när Amadeus bara var två år gammal och skilsmässan blev ett het ämne på lödsedlarna. När Amadeus gästade podcast Hitfabriken berättar han om att uppväxten stundvis varit tuff.

Carola tvingade med sonen till studion: ”Jag grinade”

I podcasten förklarar Amadeus att han är uppvuxen på ”studiogolvet” och att mamma Carola i stort sett tvingade honom till studion.

– Det var typ morsan som tvingade mig till studion också kommer jag ihåg, när jag var 14-15 typ, för jag satt hemma, säger han och fortsätter:

– Det var typ på den nivån att jag grinade påväg till studion och bara ”nej jag vill inte!”. Men efter jag hade vart i studion var det såhär wow! Det här är värsta grejen. De var också studion där jag tillbringat mycket tid fram tills nu.

Och tur var väl det då Amadeus nu har valt att gå i mamma Carolas fotspår och blivit artist!

Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

Se klippet här!

Amadeus ord om pappans fängelsestraff: ”Jobbigt”

År 2021 blev omtumlande för Amadeus, året började på topp med att han gjorde musikdebut.

Men på hösten började pappa Runar avtjäna sitt fängelsestraff för bland annat bokföringsbrott.

I en intervju med Aftonbladet berättar Amadeus nu om känslorna kring Runars fängelsestraff.

– Jag vill inte att texten ska outa att det är jag som sjunger och att texten handlar om ”Carola och Runar”. Det handlar om farsan och morsan. Jag är inte den första som skickar brev till en förälder som avtjänar ett straff, säger Amadeus.

I sin nya låt Säg mig hur jag mår? sjunger Amadeus just om att skicka brev till sin pappa i fängelset och i intervjun berättar han hur skrivandet av musik har hjälpt honom bearbeta allting.

– Jag njuter av att skriva av mig i studion, det blir som att det går från ens huvud och hjärta och ner på papper. Det blir som att man får hänga av sig nånting efter varje gång. Man tar orden från sitt huvud så är det inte längre lika jobbigt.

FOTO: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet, Patrik Österberg/TT

SENASTE NYTT!