ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför stoppas Älskar, älskar inte-Lars, 81, och Fionas, 40, bröllop

07 nov, 2022 
André Färnsveden
Lars och Fiona från Älska, älskar inte.
Lars och Fiona är ett av paren vars resa följs i den tredje säsongen av Älskar, älskar inte.
De planerade att ha ett kyrkligt bröllop i Sverige men nu verkar planerna ha ändrats.
– Vad är det som händer med det här?, säger Lars till Hänt.
Annons
81-åriga Lars om längtan efter att bli pappa – trotts kritik från familjenBrand logo
81-åriga Lars om längtan efter att bli pappa – trotts kritik från familjen

Älskar, älskar inte är programmet om svenskar som har hittat kärleken bortom landets gränser. Tittarna får då följa deras resa mot att bli förenade i samma land. Det populära programmet är nu inne på sin tredje säsong.

En av de som är Lars, 81, som förälskade sig i 40 år yngre Fiona, 41. Paret är nya för säsongen och träffas för första gången i person i det tredje avsnittet. Då flyger Lars ner sin familj till Uganda, där Fiona bor, och spenderar sedan natten ihop med kärleken.

Därför vill Lars bara dejta yngre kvinnor

Att det är en stor ålderskillnad mellan Lars och Fiona är dock inget som stoppar deras barnplaner. Båda har nämligen uttryckt att de gärna vill skaffa barn ihop, och redan är i processen av att uppfylla den drömmen – något Lars berättar om för Hänt.

Annons

– Ja, vi har planerat att skaffa barn, men vi får se hur det blir. Jag tror att många människor blir chockade när de tänker på min ålder, men samtidigt så är jag 81 men känner mig inte som det, säger Lars.

Vidare förklarar Lars att han inte förväntade sig att träffa någon som är så pass mycket yngre än honom. Han har däremot alltid tänkt att han skulle träffa någon som åtminstone är yngre än honom själv.

– Innan jag träffade Fiona tänkte jag ju inte att jag skulle träffa en kvinna som är 40 år yngre än mig själv. För på dejtingsidorna har jag åldersspannet 50-65, inte upp till min egen ålder, för de är för trötta, säger Lars och skrattar.

Därför ställer Älskar, älskar inte-paret in bröllopet

Förutom att skaffa barn har Lars och Fiona även haft planer om att gifta sig i Sverige. Men nu verkar det som att deras planer har fallerat. De har nämligen råkat gifta sig i Uganda redan, avslöjar Lars när Hänt frågar om de ska gifta sig i Sverige.

Annons

– Det ska vi inte göra, vi är gifta redan, det var lite komplicerat där nere i Uganda med äktenskap och sådär men rent juridiskt är vi gifta. Vi hade en ceremoni där nere som egentligen bara var en förlovningsfest. Men så registrerade vi något som heter ”costumary marriage” för att vi skulle gifta oss i kyrkan vid ett senare tillfälle där nere, berättar Lars.

När de sedan kom till Sverige fyllde de i sina äktenskapsförord då de planerade att gifta sig. Men när de inte fick någon återkoppling bestämde de sig för att åka ner till Skatteverket för att få svar.

– Jag frågade ”vad är det som händer med det här?” och hon tittade på datorn och så ”Men ni är gifta redan”, de hade fått besked från Uganda, säger Lars.

De hade planerat för att gifta sig i båda länderna men det enda sättet för paret att ha ett bröllop i Sverige är om de skiljer sig först.

– Man hör ju talas om folk som gifter sig i ett land och sedan i ett annat, men det går inte, ”då måste ni begära skilsmässa” sa hon till oss, förklarar Lars.

Istället för bröllopet ska Lars och Fiona ha en liten tillställning med sina närmaste.

FOTO: Discovery +

Annons