LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Allt du vill veta om TV3:s program Pantbanken

18 maj, 2021 
Mimmi Fouchenette
Juha Marjanemi, Sophia "Sia" Åkerlund och Yunus Celik, experter och värderare i Pantbanken på TV3.
Pantbanken är programmet där vi får följa personer som vill värdera sina prylar.
Men vilka är experterna och värderarna i programmet?
Läs allt om tv-programmet här!
Annons
Allt du vill veta om TV3:s program "Pantbanken"Brand logo
Allt du vill veta om TV3:s program "Pantbanken"

Pantbanken är programmet där vi får följa personer som vill värdera spännande prylar i Pantbanken Sveriges butiker. Läs allt om programmet här!

Vad handlar programmet Pantbanken om och var kan man streama det?

I TV3:s program Pantbanken får vi träffa kunniga experter och värderare när de möter sina kunder och värderar kundernas prylar. Det kan vara allt från gamla smycken och klockor, instrument, antika serveringsfat till alla möjliga avdammade föremål. Utöver detta gör värderarna och experterna hembesök hos kunderna för att de behöver komma upp i en viss summa för att kunna förverkliga en dröm. Där lär vi oss att det som står hemma faktiskt kan ha ett högre värde än vad vi kan tro.

Alla avsnitt av säsong 1 och 2 av Pantbanken finns att streama på TV3, Viafree och Viaplay. Pantbanken är ett samarbete med Pantbanken Sverige.

Om Pantbanken

Pantbanken är inne på den andra säsongen och innehållschefen Camilla Rydbacken på Nordic Entertainment Group berättade i ett pressmeddelande vad hon förväntar sig av programmet.

Annons

– Tittarna kan utöver ett hav av värdefulla föremål vänta sig ett härligt program med färgstarka karaktärer. Det ska bli spännande att se hur Pantbanken kommer att tas emot av våra tittare, säger Camilla Rydbacken, innehållschef på Nordic Entertainment Group.

Programmet är inte bara till för underhållningssyfte utan också för att människor ska lära sig, det säger VD Peter Sundström för Pantbanken Sverige:

– Vi tycker det är roligt att sprida kunskap om föremål som många har hemma och inte vet så mycket om. Det är stora värden som försvinner när dagens generation rensar ut och gör sig av med klenoder som man istället kunnat få värderade och sålt. Och tjänat en slant, säger Peter Sundström om Pantbanken.

Pantbankens värderare och experter

Pantbanken har flera värderare och experter, här är några av de som alltid är med:

Sophia "Sia" Åkerlund är en av värderarna i Pantbanken och anses vara en av Sveriges främsta värderare inom diamanter, andra ädelstenar och pärlor. Hon har jobbat 17 år i branschen och har arbetat på Nordens största auktionshus under många år.

Annons

Juha Marjanemi är expert inom musikinstrument, han har 30 års erfarenhet av musikinstrument-värdering. Juha spelar gitarr i ett hårdrocksband på fritiden.

Yunus Celik är programmets bilspecialist, han har alltid haft ett stort bilintresse och började jobba på Pantbanken Sverige som extraanställd för fyra år sedan.

Andra värderare och experter som är med i programmet är pantbankmannen Annelie, VD:n Peter, Fanny, Karin och Nicole.

Pantbanken säsong 2. VD-Peter, Sophia "Sia" Åkerlund och Nicole.

Säsong 1 och 2 av Pantbanken sänds måndagar på TV3 klockan 20:00 och finns på TV3, Viafree och Viaplay.

Juha Marjanemi, Sophia "Sia" Åkerlund och Yunus Celik, experter och värderare i Pantbanken på TV3.

FOTO: Johnny Wohlin/Nordic Entertainment Groups, Bertil Ericson/TT

Annons