LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Allt om nya Paradise – här spelades det in och då är det premiär

20 okt, 2022 
Tone Sekelius – Programledare för Paradise 2022.
Du som är fan av dokusåpor har säkert inte undgått den omdiskuterade Paradise hotel med ett gäng kvinnor och män som checkar in på ett lyxhotell i Mexiko.
Under 17 säsonger från 2005 och fram till våren 2021 fick dokusåpan namnet Paradise hotel.
Efter att ha stoppats helt sista säsongen på grund av de skandalomsusade anklagelserna om övergrepp mot vissa av deltagarna sätter det återigen igång men med nya regler och skärpt fokus.
Under hösten 2022 sänds den nya versionen Paradise med fler förändringar, nytt namn och säkerligen många överraskningar.
Annons
Det är nytt i Paradise – Tone Sekelius berättarBrand logo
Det är nytt i Paradise – Tone Sekelius berättar

Under de tidigare säsongerna har Paradise hotel bjudit på många saftiga händelser, både bra och dåliga, men framför allt karismatiska deltagare. Ni som följt Paradise hotel känner säkert igen namnen Jenny Bramer, Jacke Ferm, Robin “Mos” Andersson och Paulina “Paow” Danielsson.

Under den senaste säsongen är namnen Olle Axeland och Nicole Kikabidze välbekanta då de kom till final och där vinnarna Casper Wolter och Bella Andersson tog hem segern. Dock lämnades Casper utan pengar då Bella tog hem hela potten till sig själv.

Vi får se vad som händer den här säsongen. I nya Paradise kommer vi nämligen bekanta oss närmare med deltagare som Mellami Ate, Andreas Montoya och Aissa Hidalgo som alla kommer checka in i Mexiko på Playa Nix.

Alla deltagare i Paradise 2022. Övre raden: Mellami Ate Mbago, Pedro Lima, Jasmine Hall, Nicholas Wallner, Isak Persson, Yang Zhong, Nedre raden: Aissa Hidalgo, Jonathan Damberg, Andreas Montoya, Eddy Bergström, Agnes Dahlborg.

Samtida värderingar och nya regler

Allt har naturligtvis inte förändrats från Paradise hotel till nya Paradise. Grundkonceptet finns kvar genom att deltagarna som tidigare inte känner varandra ska bilda par och ta sig till finalen för att där göra upp om prissumman på 500 000 kronor.

Annons

Däremot har man vänt genom att pusha paren till att undvika för mycket fulspel och istället använda positiva värderingar och uppföranden gentemot varandra. Fokus kommer alltså mer att falla på samtida värderingar som jämställdhet och mångfald. Dock kommer det sociala och taktiska spelet att fortsätta prägla Paradise till en relativt stor grad, det är ju det som gör programmet så intressant!

I Paradise blåser förändringens vindar

Som en överblick av de förändringar som kommer ske kan du bland annat vänta dig nya typer av temaveckor där problem tas upp. Deltagarna kommer vara över 20 år och kön ska inte alls vara avgörande när paren bildas. Deltagarna måste heller inte vara singlar om de söker in till programmet.

Paradise inspelningsplats i nya huset

Nytt koncept, nytt namn, nya regler – nytt hus! Paradise hotel skulle inte ha namnet om inspelningsplatsen faktiskt inte liknande en bit av paradiset. Men – nu är det istället en ny villa som deltagarna flyttar in i, nämligen på inspelningsplatsen i Playa Nix precis vid havet.

Annons

Huset är lika lyxigt och består egentligen av två fantastiska tvåvåningshus, en enplansvilla och en svalkande utomhuspool. Lägg även till ett gym, flera uteplatser och en närliggande kyrka så får du den nya paradisiska inspelningsplatsen i ett nötskal. Det som blir en stor förändring denna säsong är dock att deltagarna sover två och två i varsin enkelsäng istället för i dubbelsängar.

Vill du läsa mer om Paradise nya inspelningsplats finner du all matnyttig information här.

Paradise programledare säsong 18

Under säsongerna har Paradise hotel bytt programledare flera gånger. Sist var det influencern och bloggerskan Nicole Falcani som stod för den rollen. Under hösten 2022 kommer Paradise istället ledas av influencern och videobloggaren Tone Sekelius.

Tone Sekelius har för många varit det självklara valet för nya Paradise då hon 2021 kom ut som transperson. Hur hon kommer sätta sin prägel på programmet kommer helt klart bli intressant och givande för både deltagare och publik.

24 oktober 2022 sänds första avsnittet

Det första avsnittet av det nya och uppdaterade Paradise hotel sänds 24 oktober på Viaplay. Bocka av det i kalendern så du inte missar de nya och spännande deltagarna och de vackra omgivningarna som med all säkerhet kommer bjuda på en smaskig och förbättrad säsong av Paradise.

FOTO: Viaplay/TT, Fredrik Sandberg /TT

Annons