LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Michel Tornéus – familjen, karriären och Let's dance 2021

23 mar, 2021 
Michel Tornéus
Michel Tornéus är just nu aktuell i Let's dance och dansar tillsammans med Jasmine Takács.
Han har en framgångsrik karriär bakom sig – men visste du detta om honom?
Annons
Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandraBrand logo
Suzanne Axells okända relation till Tobias Bader – så känner de varandra

Michel Tornéus är en av deltagarna i årets Let's dance. Tillsammans med danspartnern Jasmine Takács ska han tävla om att kamma hem vinsten och den åtråvärda glasskon. Men visste du detta om Michel Tornéus?

Vem är Michel Tornéus och var kommer han ifrån?

Michel Tornéus är född den 26 maj år 1986, i Stockholm, närmre bestämt Botkyrka. Han är 34 år gammal och fyller 35 år i maj. Han är 185 cm lång.

Instagram heter Michel micheltorneus och har snart 14 000 följare. Han är dessutom verifierad av appen. Numera syns mest dansbilder men innan dess var han flitig på att uppdatera med träning och idrott.

Michel Tornéus är elitidrottare och har vunnit Mästarnas mästare

Michel Tornéus har en framgångsrik karriär som elitidrottare, han är nämligen en elit-friidrottare som tävlat i längdhopp för Hammarby IF och Sverige. Michel Tornéus har själv det svenska rekordet i längdhopp på 8,44 meter.

Han har flera världsmästerskaps-titlar och SM-guld. I mars 2014 vann Tornéus exempelvis brons vid inomhus-VM i Sopot. Under inomhus-EM i Prag vann Michel guld i längdhopp med ett hopp på 8,30 meter och förbättrade då även sitt eget svenska rekord från 2013 med en cm till 8,30.

Annons

Michel tävlade även vid EM i Amsterdam år 2016 där han hoppade längst i kvalet och sedan i finalen tog han silver med ett säsongsbästa på 8,21.

Efter karriären medverkade han i SVT:s program Mästarnas mästare 2020 och vann även där i finalen mot Frida Hansdotter. Michel kan därmed titulera sig som Mästarnas mästare 2020.

Så ser Michels familj ut – sambo, barn och föräldrar

Let's dance-profilens pappa är från Kongo-Kinshasa och hans mamma från Boden i Norrbotten. Michel Tornéus är bosatt i Stockholm tillsammans med sambon Gabriela Montti, 32. Gabriela är delägare i frisörsalongen Montti Lundberg som ligger på Södermalm i Stockholm.

Tillsammans med Gabriela Montti har Michel två barn. År 2018 fick äldsta dottern Leah ett syskon vilket Michel publicerade på Instagram.

Aktuell i Let's dance – därför är han med i programmet

Michel Tornéus har tidigare avslöjat att han ser fram emot att få dansa i Let's dance. Detta gjorde han redan när TV4:s Efter fem gick ut med att han var en av deltagarna.

Annons

– Det känns overkligt. Men det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det här, sa han då.

Nu är han redo att utmana sig själv, då han väldigt sällan dansar.

– Jag är väldigt sällan på dansgolvet när jag är ute. Jag tycker mycket mer om att stå och prata med vänner. Men efter detta hoppas jag våga mig ut på dansgolvet. För mig handlar det mer om att våga ta plats än att dansa, sa han då till Aftonbladet.

FOTO: Christine Olsson/TT // Karin Törnblom/TT

Annons