Filip Berg – karriär, längd, filmer och mystiska kärlekslivet

Skådespelaren Filip Berg

Skådespelaren Filip Berg har en lång skådespelarkarriär i bagaget.
Just nu är han aktuell med Viaplays nya polisserie Huss.
Men vem är han och vad gör han utanför skådisyrket?
Läs här för att lära känna Filip lite bättre!

Skådespelaren Filip Berg föddes den 2 oktober 1986 i Danderyd, Stockholm. Han har jobbat som skådis sen han var barn och hade sin första roll i en långfilm när han bara var 16 år gammal. 2016 nominerades Filip till en Guldbagge för Bästa manliga huvudroll för hans roll i filmen Odödliga.

Därför är Filip Berg hemlighetsfull kring frågan om flickvän

Filip Berg är hemlig med sitt privatliv i både intervjuer och på sociala medier, men 2019 visade han upp en bild på en tjej som vid tiden var hans flickvän. Det är oklart om paret är tillsammans än idag eller om han är singel. Filips agentfirma svarade följande på frågorna gällande hans kärleksliv:

– Dessvärre talar Filip inte om sitt privatliv men tack för visat intresse! svarar Filips pressekreterare Annika Kildén.

Filip spelar polisen Robert Björkemyr i nya Huss-serien

Under året har Viaplays nya kriminalserie Huss haft premiär. Serien bygger på filmserien Irene Huss som hade premiär 2007. Huss handlar om Irenes dotter Katarina Huss, spelad av Karin Franz Kärlof, som börjar som polis i Göteborg. I serien spelar Filip Berg polisen Robert Björkemyr.

Filip Berg med Andreas Öhman på Guldbaggegalan 2020, Cirkus, Stockholm.
FOTO: Karin Törnblom/TT

Vilka filmer och serier har Filip Berg varit med i?

Filip Berg är bara 34 år gammal men trots hans unga ålder har han ett långt och gediget CV. Filips stora genombrott var 2003 när han spelade Johan i filmatiseringen av författaren Jan Guillous stora succé Ondskan.

Året därpå fick Filip en roll i ungdomsklassikern Hipp hipp hora!. Där kommer du nog ihåg honom från den minnesvärda ketchup-scenen. I en intervju med Café berättar Filip om hur det var när han spelade Sebbe i Hip hip hora!.

– En period kändes det som att alla i Sverige i min ålder hade sett Hip Hip Hora!. Jag tyckte det var jobbigt att vara igenkänd som 16-åring. Dessutom visste jag inte att jag ville bli skådespelare, men var jag än gick var jag igenkänd. Jag förstod inte att det kunde bli konsekvenser av att provfilma. Jag gick in i rollen i Hip Hip Hora! och bokstavligen sköt från höften. Jag chansade bara. Jag läste replikerna som att det var ett glosförhör och så gissade jag hur jag skulle säga, säger Filip.

LÄS MER: Kommer det fler Huss-filmer på Viaplay? Nent svarar

Några av de filmer och serier Filip varit med i:

 • Ondskan
 • Hip hip hora!
 • Berts dagbok (2020)
 • Blåa ögon
 • En man som heter Ove
 • Studentfesten
 • Odödliga
 • Livet enligt Rosa
 • Andra avenyn
 • Svartsjön
 • Morden i Sandhamn
 • Beck

Vad heter Filip Berg på Instagram och hur lång är han?

Filip heter filip_berg, på Instagram och har över 20 000 följare. Hans feed består till stor del av bilder på honom själv när han filmar eller gör modelljobb.

När du kollar igenom Filips bilder på Instagram så ser han rätt lång ut, och det stämmer. Filip är hela 189 centimeter lång.

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Filip Bergs nya kärleksbesked: ”Den rätta”

LÄS OCKSÅ: Då har nya Huss-filmerna premiär på Viaplay – datum och rollista

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT