Då har nya Huss-filmerna premiär på Viaplay – datum och rollista

Huss på Viaplay

FOTO: Viaplay
Snart har nya kriminalfilmerna Huss premiär på Viaplay.
Men när visas första filmen och vilka skådespelare kan tittarna se?
Här kan du se hela rollistan!

Nu har det blivit dags för kriminalinspektören Irene Huss från Göteborg att göra plats för sin dotter Katarina Huss. Fem nya kriminalfilmer är på ingång, ett Viaplay-original som snart har premiär!

Vad handlar nya Huss-filmerna om?

Irenes dotter Katarina, som spelas av Karin Franz Körlof, 34, har valt att gå samma väg som sin mor och bli polis. Detta yrkesval är något som inte uppskattas alls av mamma Irene, tvärtom – hon är väldigt missnöjd över valet.

I varje film kommer tittarna att få följa ett nytt spännande brottsfall, men något som också kommer att utvecklas är karaktärernas relationer.

– Huss ger en ganska mörk bild av polisarbetet, jag upplever att filmerna inte är förskönande och det var det som lockade mig med manuset, säger Karin-Franz Körlof. Hon fortsätter:

– För mig personligen är krim en helt ny genre och rollen skiljer sig från allt jag tidigare gjort. Nu ser jag fram emot premiären och hoppas att tittarna kommer uppskatta filmerna.

Katarina Huss spelas av Karin Franz-Körlof

Karin Franz-Körlof som Katarina Huss .

FOTO: Peo Olsson/Viaplay

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Därför känner du igen Karin Franz-Körlof som Katarina i nya Huss

Skådespelare i nya Huss-filmerna

I de tidigare Irene Huss-filmerna är det skådespelerskan Angela Kovács som axlat rollen som kriminalinspektören. Men nu har Angela givit stafettpinnen vidare.

Istället är det nu Kajsa Ernst som spelar rollen som Irene.

Andra namn i rollistan är kändisar som:

  • Filip Berg
  • Kardo Razzazi
  • Anders Berg
  • Victor Ståhl Segerhagen

Alla roller kommer att utvecklas mer och mer för varje film. Totalt är det fem nya filmer som kommer att visas under kommande år, vilket ger en del plats för karaktärerna att blomma ut.

När har nya Huss-filmerna premiär?

Det är alltså totalt fem nya filmer i nya Viaplay-originalet Huss, där tittarna får hänga med Irene Huss dotter Katarina som gått i mammas fotspår och blivit polis.

Men när kan man se filmerna?

Den första Huss-filmen har premiär på Viaplay den 19 mars. Efter det kommer streamingtjänsten att släppa en film i veckan. Så det blir en spännande april-månad för krimälskarna!

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Jonas Bane i Beck – Den förlorade sonen

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för skådespelarna i Lilla Jönssonligan

FOTO: Viaplay

Senaste nytt