Allt du vill veta om årets Bachelor Simon Hermansson

Simon Hermansson i Bachelor
Simon Hermansson är årets bachelor.
Här är allt du vill veta om honom, från sjukdomar till tidigare kärleksliv.
Annons

Den 7 oktober är det säsongspremiär för svenska Bachelor på TV4. Den nya säsongen beskrivs som den mest händelserika på länge, och redan innan programmet ens har dragit igång har den resulterat i flertalet rubriker och en mängd skriverier. Bland annat är det första gången någonsin i programmets historia som inte mindre än två ungkarlar är med och slåss om att finna kärleken.

Simon Hermansson, 29, var den som TV4 först avslöjade som årets Bachelor. Han är en hockeyspelande snickare från Örnsköldsvik men är idag bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm. Med sina kunskaper hoppas han på att kunna bygga ett eget hus till sin framtida familj.

Annons
Simon Hermansson som bachelor på TV4
Hockeyhunken Simon Hermansson är årets bachelor.
Annons

Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet, berättade i ett pressmeddelande om årets bachelor.

– Simon har både den tuffa ytan och det varma inre. En hockeyhunk med ett hjärta av guld. Att han är singel är egentligen helt obegripligt. Men vi är tacksamma att han väljer Bachelor för att hitta sitt livs stora kärlek.

Simon Hermansson om dottern Lily

Simon Hermansson har varit singel i två år och har en dotter från sitt förra förhållande. Dottern heter Lily och är idag fyra år gammal.

Simon Hermansson från Bachelor med dottern Lily
Simon Hermansson med dottern Lily.
Annons

För Simon Hermansson är dottern allt och han har tidigare berättat att en framtida partner måste se Lily som sin egen dotter. Han är heller inte ovillig till att skaffa fler barn i framtiden.

”Jag älskar min lilla tjej, skulle vilja ge henne allt och då innefattar det även syskon. Jag vill definitivt ha barn igen med just den där människan. Skulle kunna skaffa barn igår om de är så. Jag vill nog gärna tro att jag är född till att va just den där pappan alla tjejer vill ha till sina barn och alla barn vill ha som sin pappa.” skriver han i ett inlägg på Instagram.

Att vara borta från sin dotter i åtta veckor för att spela in Bachelor var inte lätt, och inför inspelningarna berättade Simon Hermansson för Hänt om separationsångesten.

– Det är otroligt tufft, det är nog det tuffaste. Jag får ju panik redan nu över det. Men som tur är finns FaceTime och det finns kanske någon som kan åka ner med henne så hon får träffa mig och jag får träffa henne. Men det är panik i kroppen, sa han i podcasten Vad har Hänt.

Simon Hermansson om sin diabetes

I samma podcast berättade han även om sin diabetes och hur produktionen skulle behöva komma att ta hänsyn till det nere under inspelningarna i Sydafrika.

Annons

– De får anpassa det efter mig, men jag kommer kunna göra allting. Diabetes är en sjukdom men det är inget hinder i livet, berättade bachelorn.

Simon Hermansson har den svåraste typen av diabetes, vilket innebär att han aldrig kommer bli av med sjukdomen. Han fick diabetes typ 1 redan som 12-åring, och är nu inne på sitt sjuttonde år med den.

– Jag fick sjukdomen precis innan julafton. Då sa läkaren att jag kommer leva tills jag är 40. Då tänkte jag shit att vara 12 år och leva tills jag är 40, då höll jag på att bryta ihop totalt.

– Men det är tur att medicinen går framåt och man får bättre grejer, säger Simon Hermansson.

Bachelor sänds måndag till torsdag klockan 19.00 på kanal sju.

Annons

FOTO: Instagram, TV4, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…