Allt du vill veta om Anna Bergendahl

Anna Bergendahl i Melodifestivalen
Anna Bergendahl är tillbaka i Melodifestivalen. Här är allt du vill veta om sångerskan och svaret på vad hon har gjort sedan hon vann programmet 2010.
Annons

Hennes fullständiga namn är Anna Henrietta Bergendahl och hon föddes den 11 december 1991 i Stockholm.

Det var i Idol 2008 hon fick sitt stora genombrott, och trots att hon ”endast” hamnade på en femteplats lyckades hon bra efteråt. Bara två år senare ställde hon för första gången upp i Melodifestivalen med låten This is my life. 18-åringen med sina röda Converse charmade hela svenska folket och hon blev den som fick representera Sverige i Eurovision song contest det året. 

Annons

Tyvärr slutade framgångssagan där, och Anna Bergendahl blev det första, och hittills enda, bidraget från Sverige som slogs ut redan i semifinalen. 

Annons

Anna Bergendahl drog sig tillbaka

Hon drog sig undan rampljuset och la musiken på hyllan. I efterhand har hon berättat att hon drabbades av panikångest, orsakat bland annat av att hennes pappa blev sjuk.

– Det blev för mycket för mig. Då fick jag panikångest för första gången i mitt liv och har haft det några gånger sedan dess. Jag är inte allvarligt sjuk på något sätt. Men när det blir väldigt stor press på mig och när min pappa som är den mest betydelsefulla personen i mitt liv samtidigt var sjuk, då blev det för mycket för mig. Då var det en del ganska mörka stunder, sa Anna Bergendahl i en intervju med Sveriges radio P4 Sörmland.

Hon började gå i terapi och idag mår hon äntligen bättre! Nu studerar hon till läkare i Örebro och drömmer om att bli narkosläkare precis som sin pappa, men har fortfarande drygt två år kvar av utbildningen. 

Bor ihop med pojkvännen

Sedan tre och ett halvt år tillbaka är hon sambo med musikern Kristoffer Eriksson, 35 och de bor i Enskede utanför Stockholm tillsammans. 

Annons

– Det är jätteroligt. Vi är kära och lyckliga, säger hon. 

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…