Allan Svensson har en son – det gör Daniel Svensson idag

Svensson, Svensson-stjärnan Allan Svenssons son Daniel Svensson har vuxit upp.
Det här gör han idag.

Allan Svensson är den folkkära skådespelaren som bidragit till många skratt genom åren. Under hans karriär har han gjort roller i filmer som Gåsmamman, Tills Frank skiljer oss åt och Maria Wern, men hans största och utan tvekan mest populära roll är som brevbäraren Gustav Svensson i succéserien Svensson, Svensson.

I serien kommer han med många och roliga citat, och många svenskar upplever att de kan relatera till antingen honom eller de andra i familjen.

LÄS MER: Kristin Kaspersen om sin diagnos – så påverkar den henne

Förra året var Allan Svensson aktuell med sin föreställning Mr Morfar, men i början av hösten var han dessvärre tvungen att ställa in sina shower på grund av hälsoskäl.

Allan Svenssons kärlek Ami

Men som tur var hade Allan sin nya kärlek Ami som fanns vid hans sida när det var tufft. De träffades då hon var hyresvärd för en bostad som Allan hyrde när han under 2018 spelade sommarteater i Göteborg. Till Expressen berättar han om kärlekslyckan och stödet han har funnit i henne.

– Jag är väldigt lyckligt med henne. Hon bor i Göteborg och jag bor i Stockholm. Men vi får se hur det blir i slutändan, vi är väldigt nya med varandra, säger han innan han går över till att prata om inställda förställningen:

– Det var väldigt jobbigt. Jag har ju aldrig ställt in en jävla föreställning i hela mitt liv, men det gjorde så jävla ont så jag var tvungen att göra det. Och då var hon uppe i Stockholm. Det är underbart att ha en kvinna som man älskar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Allan Svenssons familjeliv med tidigare frun Maria Sjögren

Allan Svensson har aldrig varit särskilt intresserad av att prata om sitt privatliv i medierna, men det man vet är att han år 1975 gifte sig med sin dåvarande kärlek Maria Sjögren.

Tillsammans var de gifta i sex år och under deras första år som äkta makar fick de även sonen Daniel Svensson.

Det här gör Daniel Svensson idag

Precis som sin pappa är inte Daniel den som lägger upp bilder på sig själv i sociala medier. Men det vi vet är att han är har två barn som idag är 19 och 12 år gamla. I en intervju med Hemmets journal berättar Allan om hur det var att bli farfar.

– Jag minns tydligt när jag som 50-åring skulle bli farfar första gången och fick närmast en chock då min son Daniel gav beskedet. Hur var det möjligt att jag som var så ung plötsligt skulle bli farfar? Jag föreställde mig en väldigt gammal man i rullstol som hade ett långt, vitt skägg.Nu har han två barnbarn, båda är flickor, och älskar den rollen, säger han.

Han berättar att äldsta dottern också är inne på teater.

Här är Allan Svensson tillsammans med sin son Daniel på en filmpremiär för flera år sedan.

Allan Svensson med sonen Daniel 1999 Foto: Cecilia sterberg / IBL Bildbyr

Cecilia Liljeton/TT

LÄS OCKSÅ: Suzanne Reuter svårt sjuk i corona – egna orden om kampen

LÄS OCKSÅ: Per Gessles son Gabriel har vuxit upp – så ser han ut idag