Alice Stenlöfs svar efter massiva kritiken om festkvällen

Efter att Alice Stenlöf synts till på Lovisa Worges fest förra helgen har influencern mötts av massiv kritik.
Nu väljer hon att bryta tystnaden och förklara.
”Det var både onödigt och ansvarslöst”, skriver hon nu på sin Instagram story.

Christine Olsson/TTLovisa Worge har med åren kommit att bli ett känt ansikte då hon har arbetet som tv-profilen, entreprenören och influencern Bianca Ingrossos assistent.

Inte nog med att arbeta med Bianca Ingrosso så kom duon även att bli bästa vänner. Idag visar de flitigt upp sin kärlek till varandra i sociala medier.

LÄS MER: Följarna rasar mot Alice Stenlöf efter insamlingen

Precis om sin bästa vän så har Lovisa Worge på dessa år skapat sin egen infleuncer-karriär. Idag har hon 126 000 följare på Instagram och gör samarbeten med stora företag.

Men förra helgen hamnade Lovisa Worge i rejält blåsväder. Detta efter att hon arrangerat ett stort födelsedagsfirande på restaurangen Hallwylska i Stockholm mitt under den pågående pandemin. På videoklipp som Lovisa Worge själv delat på Instagram syns en stor skara människor festa loss. Efter att videoklipp och bilder på festen började cirkulera var det många som riktade kritik mot Lovisa Worge och på söndagen gick hon därför ut med ett uttalande.

”Jag vill säga att jag efter i går har fått mig en rejäl tankeställare och jag har verkligen tagit åt mig av all kritik. Jag förstår att detta beteende är ignorant och oansvarigt”, skrev hon bland annat då.

Kritiken efter upptäckten i klippet

En annan som syntes i videoklippen på festen var influencern Alice Stenlöf.

När följarna fick se detta riktades snabbt en massiv kritik mot henne också.

”Förstår inte hur ni fortfarande inte respekterar sjukvården genom att festa sönder dom! Min mamma jobbar dubbelpass! Pga er! Fy fan”, skriver en person i influencerns kommentarsfält på Instagram.

”Tycker det är så märkligt att du väljer att gå på en fest med minst 30 andra mitt under en pandemi med restriktioner som säger att man ska undvika folkmassor? Ta ditt ansvar!”, skriver en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Alice Stenlöfs förklaring: ”Gjort bort mig”

Efter den massiva kritiken har Alice Stenlöf hållit en låg profil och valt att inte kommentera – tills nu.

Under fredagen valde nämligen influencern att för första gången bemöta kritiken och bryta tystnaden.

Alice Stenlöf börjar med att skriva att de åt middag på restaurangen enligt coronaregler fram till klockan 20.00 och fortsatte sedan:

”Jag förstår att jag har ett stort inflytande, och behöver ta ansvaret som kommer med det. För det mesta försöker jag använda mitt inflytande till att göra gott, men det är ingenting värt om jag inte också kan säga att jag gjort bort mig”, skriver hon på sin Instagram story.

Hon menar också att hon inte valt att kommentera något förrän nu för att hon ”har tänkt... och lyssnat” på följarna.

”Det var både onödigt och ansvarslöst av mig att besöka restaurangen i lördags. Förtroende är inte något man kan kräva, det är något man förtjänar – och just nu förtjänar ni en ursäkt från mig”, avslutar hon inlägget.

FOTO: Christine Olsson/TT/Instagram

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso om Lovisa Worges kritiserade födelsedagsfirande

LÄS OCKSÅ: Nicole Falciani svarar på otrohetsryktena – efter uppbrottet med Eric Saade

SENASTE NYTT!