Alexander Skarsgård talar ut om sin längtan: ”Min familj”

06 maj, 2022 
AvLeif Schulman
Alexander Skarsgård och Tuva Novotny uppges vara ett par
Alexander Skarsgård må ha en karriär utomlands.
Men när han får chansen vänder han helst hemåt.
Nu berättar han om sin längtan efter barnen.
– Jag längtar hela tiden efter min familj, säger han till Damernas värld.
Annons
Stellan Skarsgårds om stoltheten till sonen
Stellan Skarsgårds om stoltheten till sonen

45-årige Alexander Skarsgårds senaste Hollywoodproduktion har lanserats med både kritiker-hyllningar och publikrusning. I The Northman spelar har en hämndlysten viking, en fysiskt krävande roll där han får visa upp sin nya superkropp.

– Jag hade samma tränare som när jag gjorde Tarzan. Det var lite samma upplägg: jag tränade i fyra månader före inspelningen, med att till exempel lyfta tyngder. Men jag fick äta mer, berättar han i Damernas Värld.

Vår internationella storstjärna har sin bas i New York, men har även en bostad på Söder i Stockholm. Här bor stor del av hans familj, pappa Stellan och hans bröder och brorsbarn. Det är för familjens skull, och brorsbarnen, som han kommer hem.

– Förr kunde jag vara hemma ett par gånger per år. Och farsan och jag och några av bröderna flänger ju så mycket runt i världen, att vi kunde träffas på nån flygplats eller få nån kväll ihop i en stad nånstans. Sen fick Sam, som den första av syskonen, barn och då började jag känna längtan efter att vara hemma mera.

Annons

– Jag vill inte ha en sån där relation till de små att de är blyga för mig, eller att de har vuxit så mycket att jag knappt känner igen dem. Jag längtar hela tiden efter min familj.

alexander skarsgård
Alexander Skarsgård på premiären av den episka storfilmen The Viking.

Alexander Skarsgård syntes nyligen ihop med Tuva Novotny

Sin egen eventuella barnlängtan pratar han aldrig om i intervjuer, ej heller yppar han ett ord om Tuva Novotny, 42, som han uppges ha ett förhållande med. Det var i podcasten Inte din morsa som Sanna Lundell och Ann Söderlund avslöjade den stora nyheten.

– Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, säger Ann i podden.

Annons

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen så pratade jag med Tuva om det där och hon sa ”Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år. Vi har inte förnekat det och det är ingenting som vi försöker hålla hemligt”. Hon tyckte också att det var världens konstigaste grej.

Enligt Damernas värld syntes också Tuva vid Alexander Skarsgårds sida på efterfesten till filmpremiären av The Vikings.

Alexander ville dock inte kommentera kärleksryktet när han fick en rak fråga från Aftonbladet förra månaden. I stället vill han "hålla det privata privat”.

Och när en gravid(!) Tuva Novotny plötsligt dök upp på Ellegalan i slutet av april ville inte heller hon svara på frågor om privatlivet

– Sådant pratar inte jag om, jag är här för fashion, sa hon till Elle.

FOTO: TT

Annons