Chockavslöjandet om Johnny Depp – Amber Heard bryter ihop under kaosrättegången

Chockavslöjandet om Johnny Depp – Amber Heard bryter ihop under kaosrättegången

Ex-makarna Amber Heard och Johnny Depp är i en rättstvist. Det startade med att Depp anklagade Amber för förtal, och i den hittills 14 dagar långa rättegången har de båda parter anklagat varandra för en rad våldsamma beteenden.
Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt
0:40

Efter reklamen: Fallet Jonny Depp och Amber Heard – detta har hänt

(0:40)

Slå på ljud

Rättssaken mellan skådespelarna och de forna makarna Johnny Depp, 58, och Amber Heard, 36, är något som många pratar om just nu.

Amber Heard och Johnny Depp träffades när de hade en roll i samma film år 2009. De båda hade respektive partner vid tillfället, så det blev inget mellan dem där och då – i alla fall inte efter inspelningarna. Johnny har i rättegången berättat att när han och Amber kysstes under en scen så kändes det äkta, trots att de var i sina karaktärer.

Tre år senare efter att de båda separerat med sina tidigare partners så börjar Amber och Johnny dejta. De gifte sig 2015 men efter endast 15 månaders äktenskap valde Amber att lämna in en skilsmässoansökan och paret gick skilda vägar. Men deras historia slutar inte där.

Kaotisk stämning i rättegången – Amber Heard i tårar

Den omskrivna rättegången gäller i grunden en anmälan om förtal riktat mot Amber Heard, efter att hon skrev en artikel för The Washington Post i December 2018 om behandlingen av kvinnor i fall av övergrepp i hemmet. Hon nämnde inte Depp vid namn men han kände sig utpekad och därav den uppmärksammade rättegången som pågår just nu.

Rättegången har kommit att innehålla mängder med anklagelser åt de båda hållen, då båda parter anklagar varandra för en rad våldsamma händelser.

Anklagar Depp för att ha genomfört en ”kroppskontroll” i underlivet

Enligt Amber Heard ska Johnny Depp ha använt olika typer av våld mot henne vid flera tillfällen. Under gårdagens vittnesmål brast hon till tårar när hon berättade om hur Depp enligt henne begått ett sexuellt övergrepp i form av att han utfört en ”kroppskontroll” i hennes underliv.

Det ska ha skett när de båda var påverkade av droger, och Depp fick, enligt Heard, för sig att hon gömt kokain från honom i sitt underliv.

Ron Sachs - CNP

Även Depp anklagar Heard för att bland annat ha misshandlat honom vid flera tillfällen. Under rättegången har han till sitt försvar visat en ljudfil som han har spelat in i hemlighet. I den ljudfilen låter det som att man hör Heard säga:

– I didn't punch you, I was hitting you.

Översatt till den motsägelsefulla meningen: ”Jag slog dig inte, jag slog dig.”

Bryter ihop i rättssalen

Men det var när Amber skulle berätta om första gången Depp slog henne som hon bröt ihop.

– Jag inser plötsligt att det värsta som kan hända en människa har hänt mig. Jag bara satt där på mattan och undrade hur jag hamnade där, säger hon och fortsätter:

– Jag visste att det som hänt var fel och jag visste att jag var tvungen att lämna honom. Det var det som krossade mitt hjärta, för jag ville inte lämna honom.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN