LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alexander Skarsgård om träningen och kosten inför Tarzan-filmen

12 apr, 2023 
Alexander Skarsgård
Karriären och familjelivet går som på räls för Alexander Skarsgård.
Men det har inte alltid varit helt lätt.
Nu berättar han om tuffa tiden.
– Det var en otroligt stressig period, säger Alexander i SVT:s Svensken bakom Hollywoodkroppen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”Brand logo
Alexander Skarsgårds bebislycka – nu bekräftar han: ”Ovant”

Alexander Skarsgård, 46, är en av Sveriges främsta skådespelare, något som kanske inte är så konstigt med tanke på vilken familj han kommer ifrån. Precis som sin pappa och flera av sina andra syskon har han gått och blivit skådis.

Den senaste tiden har det hänt mycket i Alexanders liv. Han har varit aktuell i flera olika filmer och serier, men han har också blivit pappa! Under förra året spekulerades det en hel del om att han och Tuva Novotny, 43, skulle vara ett par och tidigare i år bekräftade de att så mycket riktigt var fallet.

Alexander Skarsgård om kampen inför inspelningen av Tarzan

Alexander Skarsgård ställer väldigt sällan upp på intervjuer – men nyligen berättade han om sin bebislycka.

Annons

– Det känns bra. Vi har en son som är åtta månader nu. Det går bra även om det är ganska ovant, sa Alexander till Aftonbladet då.

Med andra ord är glädjen total och karriären går som på räls. Men det har inte alltid varit en dans på rosor. I den nya dokumentären Svensken bakom Hollywoodkroppen på SVT berättar Alexander om tuffa tiden då han tränade stenhård för att komma i form inför Tarzan-inspelningen.

– Det var en otroligt stressig period för jag visste inte hur min kropp skulle svara på träningen jag hade ju aldrig gjort något så extremt och det kändes som att det var väldigt ont om tid så det var mycket som stressade mig, säger han i programmet och fortsätter:

– Det var inte bara bara den fysiska aspekten, jag skulle ju spela britt också så jag behövde ju jobba varje dag på det också för att låta trovärdig. Så jag gick med en väldig väldig stress.

Fick hjälp av PT:n Magnus Lygdbäck

Detta var alltså precis innan Alexander skulle spela rollen som Tarzan, så det var minst sagt mycket som stod på spel och då gäller det att ha den riktiga superkroppen som krävs i Hollywood.

– Två veckor eller tio dagar före inspelningen så kände jag att jag fortfarande hade rätt mycket hull runt magen. Det stressade mig jättemycket för jag skulle spela Tarzan och i studion hade de varit väldigt tydliga med vilken typ av kropp man skulle ha, säger han.

Då kom han i kontakt med den personliga tränaren Magnus Lygdbäck och med hans hjälp lyckades han få till den där drömkroppen.

Svensken bakom Hollywoodkroppen finns att se på SVT play.

FOTO: Frederic Kern, TheImageDirect.com/TT

Annons