Alexander Kronlund om dispyterna i Idoljuryn – sanningen bakom

Till hösten drar äntligen en ytterligare säsong av TV4:s Idol igång igen.
I tv-rutan kan det verka som att jurymedlemmarna ofta har en god och glad stämning.
Men allt syns inte på tv, menar Alexander Kronlund.

Ett av de mest populära programformaten i Sverige är musiktävlingen Idol som sänds på TV4. Varje säsong av programmet drar alltid igång med en auditionturné där en jury bedömer vilka som sjunger tillräckligt bra för att ta sig vidare till slutaudition i tävlingen.

I år blir konceptet lite annorlunda då auditions hållits digitalt, på grund av restriktionerna kring den pandemi som råder världen över.

Men ett säsong blir det i alla fall! Och juryn är på plats som vanligt. I år består den som flera år tidigare av Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Idoljuryn

FOTO: Ola Axman/TT

I tv-rutan kan det verka som att stämningen i juryn oftast är go och glad. Men en av jurymedlemmarna menar att kanske inte allt visas på tv.

Egna orden om den hårda jargongen

I en podcast av Sveriges radio – P3 med Emma och Christopher så gästar Alexander Kronlund i avsnittet Den sista sändningen.

Emma Molin och Christopher Garplind ger då Alexander ett dilemma att föreställa sig för att sedan svara på vad han skulle göra i den fantiserade situationen.

Det påhittade dilemmat handlar om att en medlem i Idoljuryn börjat prutta hej vilt, och frågan är hur Alexander skulle hantera situationen.

– Jargongen mellan oss är oerhört hård, avslöjar Alexander Kronlund i avsnittet. Han fortsätter:

– Det är ganska dramatiskt. Tyvärr kommer inte allt det med. När det kanske skriks och springs ut. Man blir sams igen, har möten och sånt. Det händer.

”Bagge stormar ofta”

Men vem är det som stormar ut oftast från juryrummet? Enligt Kronlund är det inte han själv i alla fall.

– Jag tror att Kishti och Bagge stormar ofta. Och jag och Nikki säger ofta ‘nu löser vi det här’, säger han.

Anders Bagge

FOTO: Mattias Hansson/TT

Alexander Kronlund berättar att han en gång lämnat portionssnus på ett ställe där det kanske inte borde legat, och att Kishti Tomita sedan trampat i det med strumplästen.

– Det kan vara så små saker. Då skriks det och tas direkt, säger Alexander i podden och avslutar med:

– Det finns säkert grövre dilemman.

Men summan av kardemumman blev i alla fall att Alexander menar att om en dispyt eller ett dilemma uppkommer mellan jurymedlemmarna så tas det om hand om direkt, person till person. Oavsett om fler är närvarande eller inte.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Mattias Hansson/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!