LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bard bryter tystnaden om sin hemliga kvinna: "Jag är kär i henne"

07 feb, 2018 
AvOla Brising
”Talang”-domaren ligger runt mycket, ofta, älskar trekanter och har dessutom två fasta förhållanden. Ett med manliga sambon och ett med en kvinna han kallar sin livssyster.
Annons

Alexander Bard, 56,  är inte bara ”Talang”-domare, författare, provokatör och före detta popstjärna. Dessutom har han ett utsvävande och minst sagt liberalt kärleksliv.

I tv-programmet ”Renées brygga” som sänds under onsdagskvällen börjar Renée Nyberg, 51, fråga Alexander riktigt privata frågor eftersom hon hittat en fyra år gammal Hänt Extra i vilken han säger att han vill ligga med både henne och hennes make David Hellenius, 43.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är väldigt svag för trekanter måste jag säga. Mitt rykte om att jag ligger med herrar är väldigt överdrivet för jag ligger med herrar ihop med damer. Jag gillar damer väldigt mycket, förklarar Alexander utan att bli generad.

Alexander berättar ingående om sin syn på sex och kärlek för programledaren. Han är bisexuell, något han förstod vid ung ålder och berättade för sin kristna far:

Annons

–  Jag berättade för min farsa när jag var 12 år att jag drogs både till killar och tjejer. Det slutade med att vi gick upp till de två posttanterna i deras hus för de delade ju säng och var lesbiska. Så det fanns liksom där i Motala i närheten människor som var sexuella med sitt eget kön. Han visade bara att det här finns överallt, det förekommer och är det vad du vill hålla på med ska du veta att det här finns. Det fanns aldrig någon komma ut process på den punkten i min familj.

Fadern var trots sin tro allt annat än dömande och den liberala livsåskådningen färgade av sig på sonen som har sex med både kvinnor och män, men förklarar:

– Jag gillar att leva med män. Jag gillade militären. Jag har bott i munkkloster runt om i världen, i Burma, Grekland och Ryssland. Jag gillar miljön med män som är fokuserade på och gör nånting tillsammans.

För första gången berättar han mer detaljerat om förhållandet med pojkvännen som han varit sambo med i över 15 år, men som aldrig varit intresserad av att stå bredvid Alexander i rampljuset:

Annons

– Sen ett par år tillbaka lever jag med en man som precis som jag tycker mycket om damer och gillar att leva med män. Eftersom ingen av oss har skaffat någon barnfamilj så kan vi kosta på oss att ha en sån livsstil… Ibland är det någon tjej som vill vara med båda gentlemännen. Ibland är det hans älskarinna, ibland är det min älskarinna. Så det är lite upp till personkemin vad som händer.

Och faktum är att ”Talang”-domaren inte bara har en pojkvän utan även en flickvän sedan länge:

– Jag har en livssyster också sen 20 år tillbaka som egentligen är mitt förhållande på damsidan och hon gillar att leva med kvinnor omkring sig. Så hon matchar mig perfekt. Vi är som en munk och en nunna som träffar varandra och har  utvecklat en relation som är som en kung och en drottning med varsitt hov.

Att ha intima kärleksförhållanden med flera som även de har andra vid sidan av är inte ett problem:

Annons

– Jag har aldrig känt svartsjuka i hela mitt liv. Jag vill ge de människor som är omkring mig total frihet för det är då kärlek blir intressant.

Alexander beskriver sig själv som polyamorös:

– Jag är kär i min sambo så det bara dånar om det och jag är kär i min livssyster så det bara dånar om det. Jag älskar henne enormt. Kärleken för mig är inget som blir mindre för att den delas upp på flera personer. Den växer av att ha flera relationer.

Han fortsätter:

– Man brukar säga att definitionen av polyamorositet är att du träffar någon som du älskar. Sen träffar du en person till som du älskar och då börjar du älska den första personen ännu mer.

För närvarande är Alexander även aktuell som domare i ”Talang 2018” på TV4.s

Foto: IBL, TV4, Hänt

 

Annons