Schulmans påhopp efter dopet: "Vad fan är detta?"

Efter prins Gabriels dop gick poddprofilen Alex Schulman till angrepp mot en av hovets medarbetare som syntes i tv-rutan på Instagram. "Vad fan är detta?", skriver han.

Det var under fredagen som prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 32, döpte sin son prins Gabriel i Drottningholms kyrka. Storebror Alexander, 1, var självklart också på plats, tillsammans med sina kusiner Prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1. Också kronprinsessan Victoria, 40, prins Daniels, 44, prinsessan Madeleine, 35, och Chris O´Neill, 43, fanns på plats i kyrkan.

En som inte var där, men som såg dopet hemifrån på tv:n var författaren och podcastprofilen Alex Schulman, 41. Och han var inte imponerad. På Instagram har han nämligen publicerat en bild från dopet där han hånar klädseln hos en av hovets medarbetare.

“Vad fan är detta? Någon av de här nya kungliga bebisarna ska döpas idag och det står en ”dopgeneral” med vita pappersfransar på huvudet och berättar i SVT hur viktig den här dopceremonin är. Overklighetskänsla i hela kroppen”, skriver han.

I kommentarsfältet är följarna kluvna till Schulmans påhopp. En del hyllar honom och tycker att det är roligt, medan andra försvarar doptraditionen.

“Det kallas TRADITION !!!”, skriver en.

“Tänk på att Sverige är en monarki”, skriver en annan.

“Lägg av Alex, det är tradition! Du som är så mån om dina traditioner borde förstå”, skriver en tredje.

Prinsessan Madeleine visade upp sin gravida mage offentligt för första gången på tre månader.

Lycklig dopfamilj!

Lycklig dopfamilj!

Prins Oscar fastnade på flertalet bilder tittandes snett uppåt höger. 

Supergulliga prins Alexander och prins Carl Philip på prins Gabriels bröllop.

Alex Schulman tyckte i ett uppmärksammat Instagram-inlägg att dopgeneralen, som syns i bakgrunden på den här bilden, hade ”vita pappersfransar på huvudet”.

Stilig konung!

Glad kronprins Daniel, glad prinsessan Estelle, glad kronprinsessan Victoria (i en otroligt tjusig – röd – klänning) och en lite mer... känsloljummen prins Oscar.

Glad kronprins Daniel, glad prinsessan Estelle, glad kronprinsessan Victoria (i en otroligt tjusig – röd – klänning) och en lite mer... känsloljummen prins Oscar.

Höga härlighetspoäng till den här bilden <3

LÄS OCKSÅ: Katrins bröllopsskräck – efter äktenskapet med Schulman

LÄS OCKSÅ: Jihdes ilska – räddad av grannens varning

Foto: IBL

Senaste nytt