LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Agneta Sjödins karriärsbyte – extrajobbar utomlands: ”Jag har..”

04 feb, 2024 
Linn Seipel
agneta sjödin
Agneta Sjödin har synts i tv i över 30 år – men på TV4 fick karriären vid årsskiftet ett abrupt slut.
Nu talar hon ut om händelsen – och nya jobbet hon har utomlands!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”Brand logo
Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”

Det var kort inför själva nyårsafton som TV4 gick ut med att Agneta Sjödin, 56, skulle petas från programledarrollen i Agnetas Nyårskarameller.

Då hade hon gjort programmet i 28 år, och arbetat på TV4 ännu längre. Programmet döptes om till Nyårskaramellerna och de nya programledarna blev Edvin Törnblom, 27, och Tilde de Paula Eby, 51.

Agneta har varit öppen med att hon kände sig lite snopen när hon fick beskedet.

– Jag fick sparken, jo jag fick verkligen sparken. I dessa tider vi är bara brickor i ett spel, sa hon om händelsen i P3, kort efter hon fått telefonsamtalet från en exekutiv chef på TV4.

Programledarkollegans starka reaktion på beslutet: ”Hål i huvudet”

Efter beslutet är det många som har reagerat starkt, tittare såväl som branschkollegor. En av dessa var programledaren Lasse Kronér, som kommenterade det hela så här:

Annons

– Vår bransch är lite skadad av att de sitter folk på bestämmande platser som egentligen inte har någon koll skulle jag säga. Alltså de har ingen koll på vad Sverige vill titta på utan man är liten ankdamm runt Stureplan och så sitter man och bestämmer vad hela Sverige ska titta på. Detta har jag sagt tusen gånger att jag tycker att detta är hål i huvudet, sade Lasse i början på januari, i en intervju med Hänt.

När Hänt under torsdagen träffade Agneta på Warner Bros pressträff berättar hon mer om hur det hela har känts.

– Jag tror att det kändes konstigt. Det var lite konstigt för mig och jag tror att det blev konstigt för tittarna. Jag har ändå gjort det i typ 28 år och varit på fyran i 33 år. Så, jo men det kanske var lite konstigt. Men jag tycker ändå att för mig så landade det bra. Jag har liksom inte känt mig arg eller bitter eller ledsen.

Agneta Sjödins nya jobb – arbetar med Irlands turistbyrå: ”Superbra extraknäck”

På frågan om hon trots allt valde att titta på årets sändning av Nyårskaramellerna, svarar Agneta nej. Men inte som någon slags hämnd mot kanalen – hon var nämligen iväg och jobbade med annat, hela vägen borta i Irland!

Annons

– Både Tilde och jag var utomlands och vi tyckte båda två att det var rätt skönt faktiskt, säger Agneta och fortsätter:

– Jag jobbar en del med Irlands turistbyrå. Det är ett superbra extraknäck som jag har.

Exakt vad jobbet innebär går Agneta inte in i några detaljer kring, men det verkar ge möjligheten till en hel del härligt resande inom landet!

Vart bär det av härnäst?

– Då ska vi åka, och Maja hänger på också, jag tror att det blir i maj-juni, upp till Dairy bland annat. Det ligger ju i Nordirland. Så vi åker nog dit och sedan till Donegal.

FOTO: TV4, Hänt/Elin Jonasson

Annons