LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Edvin Törnbloms skarpa kritik mot Drag race Sverige – nu svarar SVT

17 mar, 2023 
Drag race Sverige
Nyligen var det premiär för den svenska versionen av RuPaul's dragrace premiär – Drag Race Sverige.
I sin podd riktar Edvin Törnblom kritik mot programmet – nu ger SVT svar på tal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skämskudde när Edvin Törnblom dejtar i ”BIANCA”Brand logo
Skämskudde när Edvin Törnblom dejtar i ”BIANCA”

SVT:s satsning Drag race Sverige hade premiär häromveckan. Programmet är en svensk version av RuPaul's Drag race där vi får följa nio deltagare som tävlar mot varandra för att vinna drottningtiteln.

Efter att programmet haft premiär har reaktionerna till stor del varit positiva, men det är en tv- och podd-profil som har uttryckt sitt missnöje väldigt tydligt – nämligen Edvin Törnblom, 27.

Edvin Törnbloms kritik mot Drag race Sverige: ”Det är så sjukt”

Det är i sin podcast Ursäkta, som Edvin driver tillsammans med komikern Johanna Nordström, 27, som han uttrycker sitt missnöje.

– Jag tror att det inte bara är jag som är chockad över att jag inte är gästdomare. Jag trodde det var till den gräns att de inte hade gästdomare, säger Edvin.

I Drag race Sverige finns det en fast jury, som är med genom hela säsongen, men även gästdomare som byts ut i varje avsnitt. Hittills har gästdomarna bestått av bland andra Siw Malmkvist, Loreen och Tone Sekelius.

Annons

– De är ju fantastiska men, hallå? Årets HBTQ sitter här framför dig?, säger Edvin och fortsätter:

– Det är så sjukt! Någon har aktivt... mitt namn måste ju ha kommit upp på någon lista!

Podd-profilen förklarar att han inte ens har fått frågan att vara med i programmet och han misstänker att någon som strukit honom från listan.

– Jag är förbannad till den gräns så att jag på fyllan i lördags, på Riche, skriver ett mycket argt meddelande till SVT, säger han och fortsätter:

– Jag ifrågasatte om det på riktigt är homofobiskt att göra Rupaul's drag race Sverige, och inte bjuda in mig som gästdomare.

SVT:s svar efter Edvin Törnbloms kritik mot Drag race Sverige

När Hänt når SVT berättar de hur det ligger till och dementerar Edvin Törnbloms teori om att han skulle ha strukits från listan.

”Vi är överväldigade av intresset för programmet och från de många som vill medverka. Gästerna var förvisso planerade innan gaygalan, men det är inte så att Edvin Törnblom har valts bort. Vi måste ju spara några godbitar ifall det skulle bli fler säsonger av Drag Race Sverige”, skriver Sindre Lind-Åkerblom i ett mejl till Hänt.

FOTO: SVT

Annons