Agneta Sjödins kamp i kärlekslivet – berättar om rädslan

Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin har upptäckt en egenskap hos dig själv när hon är i ett kärleksförhållande.
Hon blir nämligen extra sårbar just då.
– I relationer är jag sårbar för där kan jag också bli övergiven och lämnad, säger hon i podcasten Sårbar och superstark.

Agnetas Nyårskarameller 2020
Slå på ljud

Agneta Sjödin, 53, är en av Sveriges mest älskade programledare och tv-profiler och hon har gjort allt ifrån TV4-succén Fångarna på fortet och Gladiatorerna till Let's dance och Över Atlanten.

I slutet av 90-talet var hon förlovad med artisten Niklas Strömstedt som hon har dottern Maja Strömstedt med. Agneta Sjödin var därefter förlovad med William Moberg Faulds. Hon har också varit gift med ungdomskärleken Per Alkebäck som hon skilde sig ifrån 2009. Efter det har tv-profilen dejtat bland annat Martin Lamprecht och Claes Bahri.

Den populära programledaren gästade podcasten Sårbar och superstark med Mia Törnblom och Yvonne Brokvist och öppnade då upp sig om just relationer.

Programledarens upptäckt – efter relationerna

I podcasten berättar Agneta Sjödin att hon känner sig sårbar i kärleksrelationer och att när hon kommer in i relationer så går gamla mönster igång och andra sidor hos henne kommer fram.

– Någonting händer med mig i relationer som jag inte har när jag är själv. För jag har en sådan bra relation med mig själv och jag trivs bra i mitt eget sällskap. Så hamnar jag i en relation och då öppnas en annan dörr som är stängd alltid annars, säger hon och fortsätter:

– I relationer är jag sårbar för där kan jag också bli övergiven och lämnad.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Agneta Sjödins sorg

En sak som Agneta Sjödin upplever som negativt är att eftersom hon har varit mycket själv så vill hon ha saker på sitt sätt. Alla år hon bott ensam har gjort att hon blivit van vid att göra saker på sitt egna vis, vilket hon fattar inte är hållbart.

– Jag har ju mitt hem som är min borg, jag har liksom samlat saker från resor från hela världen som säger mig någonting, jag vill ha mitt kaffe på ett visst sätt, mitt te på ett visst sätt, smöret på mackan på ett visst sätt, säger hon och fortsätter:

– Det finns massor av sådana där fåniga saker. Det försöker jag träna på att bara liksom, det är inte bara ett sätt som är det rätta sättet.

Men hon tror att ju längre man har bott själv, ju svårare blir det att anpassa sig efter någon annan.

– Jag tror att jag gillar rutiner ganska mycket och därför kan jag tycka att sommaren är rätt jobbig. Då ska alla ha semester och så har de sin familj och så ska de ha det så härligt och åka i väg och så där. Då blir det jobbigt för mig för jag vill ju ha mina rutiner med träning och så där, jag blir vilsen då, säger hon.

FOTO:

LÄS OCKSÅ: Biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten får kärleksinviter på sociala medier

LÄS OCKSÅ: Ola Rapaces slagsmåls-kupp i Stjärnorna på slottet 2021

FRÅN FÖRSTASIDAN