Agneta Sjödins ärliga ord om tårarna i Anders knackar på – därför brast det

Agneta Sjödin och Anders Öfvergård

TT

När Agneta Sjödin var med i Anders knackar på blev det till sist för mycket och den populära tv-profilen bröt ihop.
Nu berättar hon varför – och hur Anders Öfvergård reagerade.

I podcasten Sårbar och superstark pratar Agneta Sjödin om att hon tror att svenska folket fått en ny bild av henne. Anledningen till det, säger hon, är hennes medverkan i olika tv-program som visar upp en annan och mer personlig sida av henne.

– På senare tid har jag gjort lite dokumentärserier. Som när vi korsade Atlanten, 16 weeks of hell, jag var med i Anders knackar på. Och plötsligt fick folk se en annan sida av mig, helt omejkad, säger hon.

”Han var inte heller sitt sötaste jag”

Agneta Sjödin berättar vidare att hon fått en helt ny typ av respons från folk som sett henne i de nya sammanhangen.

– När Anders knackar på skulle sändas, då var jag så slut. Vi höll på med 16 weeks of hell, säger Agneta Sjödin och förklarar vad det handlade om.

– Det är ett träningsprogram, så vi tränade väldigt hårt. Anders var med i programmet också, så han var inte heller sitt sötaste jag, pikar Agneta Sjödin.

LÄS MER: Lasse Holm om Lotta Engbergs kärlekslycka

På grund av det hårda träningsprogrammet, det påfrestande inspelningsschemat och att Agneta Sjödins vän blivit sjuk var hon väldigt skör när Anders Öfvergård knackade på.

– Den sista dagen då grät jag bara. Innan dess hade jag varit glad, men jag tänkte att jag inte vågar titta. Jag gick och lade mig klockan nio på kvällen. Det gör jag i och för sig ganska ofta. De hade skickat länken till mig så jag hade sett programmet innan, och jag tänkte att ”shit, folk kommer tycka att jag är en jäkla gnällspik som ska ha kontroll”... Jag var nojig, säger Agneta Sjödin.

Avslöjandet om tårarna

Det behövde hon inte vara! För efter programmet fick hon mycket fin respons, berättar hon.

Agneta Sjödin får i podcasten frågan om vad Anders Öfvergård gjorde för att få henne att reagera.

– Allting händer då. Jag kommer tillbaka från hotellet som ligger i närheten av där jag bor, och vi har synkat, säger hon.

Det blir till sist för mycket för Agneta Sjödin när hon kommer in och ser att de inrett huset på ett annat sätt än det de kommit överens om på förhand.

– Jag stör mig på gardinerna blad annat. Hon hade pratat om tjocka sammetsgardiner och jag gillar tjocka gardiner. Men plötsligt hänger det tunna Jotex-gardiner och jag bara känner att ”Nej, det var inte alls var vi kommit överens om”. Och eftersom jag inte hade någon motståndskraft så blev jag helt... Allt blev fel, varpå Anders tyckte att jag var en otacksam jävel, säger Agneta Sjödin och tillägger:

– Det kan man ju förstå med lite distans att han kan tycka.

Bild: Patrik C Österberg/TT, Simon Eliasson/TT

Läs också: Mikael Sandström räddade livet på Mona Isaksson Vivungi

Läs också: Linus Wahlgrens sätter ner foten – efter hårda kritiken