Agneta Sjödin om sitt sommarprat och dottern Maja Strömstedt

Agneta Sjödin och Maja Strömstedt
Exklusivt

Agneta Sjödin är en av de som ska sommarprata i P1 2021. I en intervju med Hänt berättar hon nu om äran och avslöjar vad sommarpratet kommer handla om.
Hon kommer bland annat tillägna en del till sin dotter Maja Strömstedt.
– Hon är ju min skatt, säger Agneta Sjödin.
Slå på ljud

Agneta Sjödin, 53, är en folkkär programledare som har lång erfarenhet inom tv-branschen. Förutom att leda TV4-programmet Fångarna på fortet så syns hon även i sommar leda Bingolotto tillsammans med Casper Janebrink, 51.

Dessutom driver hon en podcast med namn Så in i själen där hon bjuder in gäster för djupgående samtal. Hon är även en av de som fått äran att sommarprata i P1 2021. I en intervju med Hänt berättar Agneta Sjödin nu om känslorna att få sommarprata, hon avslöjar dessutom detaljer kring sommarpratet – vad det kommer handla om.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

ÄRLIGT Bianca bryter tystnaden om Pernillas nya pojkvän

Agneta Sjödin om sommarpratet: ”Jätteglad när jag fick frågan”

Agneta har tänkt genom åren att någon gång kanske det är dags för ett sommarprat, och plötsligt så ringde telefonen.

– Det känns superkul, jag blev jätteglad när jag fick frågan. Samtidigt undrade jag; ”hur ska jag få ihop det här?”. Jag har väldigt många projekt just nu, då jag startade upp en del projekt under coronapandemin när mina tv-jobb försvann. Och nu har jag plötsligt fullt upp, säger Agneta och fortsätter:

– Jag har alltid velat sommarprata. Jag har tänkt att förr eller senare kanske det är min tur, men jag var inte beredd på det. Jag bara fick ett sms och nu ska jag sommarprata, det är riktigt roligt.

Hur kommer ditt sommarprat att vara, vad kommer det präglas av?

– Det kommer vara nostalgi, minnen och drömmar. Tonårsdrömmar ute i det stora. Fokus på min inre resa och själen, det finns så mycket att prata om när man fyller 54.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt är sommarpratare

Både Agneta och Niklas Strömstedt, 62, ska sommarprata i år. Tillsammans har de dottern Maja Strömstedt, 23, som tycker det ska bli roligt att höra båda sina föräldrar, berättar Agneta.

– Det tycker hon ska bli kul. Märkligt att det föll sig så, säger Agneta och skrattar.

– Men hon är såklart stolt över sina föräldrar. Hon är ju lite luttrad, Maja har varit med mig och Niklas från start den där lilla tjejen.

Kommer du prata något om Maja i sommarpratet?

– Jag kommer prata om Maja och tillägna en del till henne, hon är ju min skatt.

Kommer du prata något om tiden med Niklas Strömstedt?

– Jag kommer att fokusera på Maja, och då finns ju Niklas med på ett hörn. Men jag kommer inte fördjupa mig i vår tidigare relation.

Det finns några saker Agneta valt att inte ta med i sommarpratet, exempelvis tv-karriären – som inte kommer ha särskilt stort fokus.

– Inte så mycket om min tv-karriär, jag kommer inte heller prata om mina böcker eftersom det är så lite utrymme.

Slutligen, är du nervös?

– Nej jag är inte nervös. Jag tror det är min podcasts förtjänst, jag är van att samtala nu i en liten studio. Man blir mindre nervös med åren.

LÄS OCKSÅ: Gravida Sanna Nielsens starka ord till sambon Joakim Ramsell

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström om relationen till Peter idag – efter skilsmässan

FOTO: Eero Hannukainen/TT / BARDELL ANDREAS/Aftonbladet

SENASTE NYTT!