Agneta Sjödin om sin nya lägenhet – visar upp lyxiga detaljen

Agneta Sjödin om sin nya lägenhet – visar upp lyxiga detaljen
Agneta Sjödin kände att det var dags att flytta – och hittade snart sin drömlägenhet.
I Nacka strand har hon utsikt över vattnet och en balkong perfekt för meditation.
”Jag har alltid tänkt att jag vill se havet”, säger Agneta Sjödin.
Annons

För ett år sedan befann sig programledaren och författaren Agneta Sjödin, 52, i New York. Under resan väcktes en längtan efter något nytt. Hon bestämde sig för att flytta från sin stora lägenhet i Nacka. Hon hade länge haft ögonen på ett område i Nacka strand med utsikt över Stockholms inlopp.

Annons

– Jag har alltid tänkt att jag vill se havet, säger Agneta Sjödin i en intervju i Expressen.

När hon kom hem från sin New York-resa såg hon att en lägenhet i just det området lagts ut till försäljning.

Annons

Den lägenheten var inte riktigt rätt, tyckte Agneta. Men några våningar högre upp i samma hus fanns en lägenhet som precis kommit ut på marknaden. Så fort Agneta steg över tröskeln kände hon att det var där hon ville bo. Lägenheten hade haft en tidigare ägare, en 94-årig dam, som aldrig flyttat in.

Att det gick som det gick kallar Agneta för ”gudomlig timing”.

– När jag kom in här kände jag: Här ska jag bo. Känslan var rätt. Efter två veckor hade jag köpt den. Det gick väldigt fort, säger Agneta Sjödin.

Annons

Agneta Sjödin visar upp lägenheten

Agneta Sjödin visar upp lägenheten

Utsikt och läsfåtölj

Flyttlasset gick från Storängen i Nacka där hon bott på 144 kvadrat. I och med att den nya lägenheten är så pass mycket mindre, 82 kvadrat, fick många saker och möbler skänkas bort, både till vänner och till välgörenhet. Till sitt nya hem köpte Agneta Sjödin en ny bokhylla och en säng till gästrummet där också dottern Maja, 21, bor när hon hälsar på. I övrigt kommer all inredning från Agneta Sjödins gamla hem.

Från och med mars i år bor hon i sin nya lägenhet – det bästa köp hon någonsin gjort, menar Agneta Sjödin.

Annons

Från balkongen har Agneta Sjödin utsikt över Djurgården. Under sommaren tillbringade hon mycket tid på balkongen som passar lika bra för morgonkaffet som för att meditera.

Även från sovrummet har hon utsikt över vattnet – och utsikten är något som inspirerar henne. Sängen har hon ställt mitt i rummet för att ta tillvara på utsikten som breder ut sig utanför fönstret.

Vardagsrummet är ljust och domineras av en härlig soffa med stora, mjuka kuddar. På väggarna hänger tavlor av alla slag. Allt från oljemålningar till en världskarta där hon satt fast knappnålar på alla platser hon besökt. Vid fönstret har Agneta placerat en röd fåtölj, perfekt att sitta och läsa i.

Annons

Vardagsrummet går ihop med köket – endast en bänk skiljer de två rummen åt – och skapar en luftig känsla med kontakt mellan de två rummen.

– Nu kan jag stå och laga mat samtidigt som jag tittar på utsikten, ser på tv eller pratar med mina gäster, säger Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin har fångat utsikten från balkongen en mörk höstkväll
Agneta Sjödin har fångat utsikten från balkongen en mörk höstkväll.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Cornelia Nordström, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…