Agnes Carlsson i tårar efter förlovningen med Vincent Pontare

Agnes Carlsson, Vincent Pontare

Agnes Carlsson och Vincent Pontare har varit förlovade under flera års tid. Men nu berättar Agnes om hur hennes reaktion egentligen var under frieriet.
– Det var romantiskt, säger Agnes i Gry Forsell med vänner.
Slå på ljud

Agnes Carlsson, 33, och Vincent Pontare, 41, har varit ett par i snart tolv år. Och 2013 valde de att ta nästa steg i relationen och förlova sig.

Redan när Agnes bara var 16 år förändrades hennes liv drastiskt när hon gick från att vara en helt vanlig tonåring till att bli en av Sveriges mest uppmärksammade artister, allt tack vare sin medverkan i Idol. Efter vinsten i programmet släppte hon debutsingeln Right here, right now och därefter rullade jobben in.

VÄNDNING Pegs glädjebesked efter relationskampen

Fyra år efter artistens vinst i Idol kunde fansen se henne uppträda på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop tillsammans med Björn Skifs, 73. Hon har även ställt upp i TV4:s succéprogram Så mycket bättre.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Agnes försvann från rampljuset – förlovade sig

Agnes var som sagt en väldigt uppskattad och omtyckt artist både på nationell och internationell nivå. Därför blev nog många ganska chockade när hon plötsligt försvann från rampljuset under en längre tid. Faktum är att det blev så tyst från artistens sida att många började fråga sig om hon lagt av med musiken.

Men under 2019 kom plötsligt ett glädjebesked för Agnes trogna fans – då hon släppte ny musik igen! Då hade hon förlovat sig med Vincent och de släppte tillsammans Avicii-låten Tough love som blev riktigt hyllad. Ett par månader senare kom nästa glädjebesked, nämligen en EP med hela sju låtar.

Agnes Carlsson, Vincent Pontare

Agnes och Vincent har varit ett par sedan 2009.

Karin Trnblom/TT

I år firar Agnes och Vincent tolv år ihop och sedan 2013 har de alltså varit förlovade. Däremot har det inte blivit något bröllop än för paret, men Agnes har tidigare berättat om lyckan över att ha fästmannen i sitt liv.

– Vi är väldigt lika i vad vi uppskattar i livet och vad vi drivs av. Vi har båda stora drömmar, men är samtidigt väldigt grundade. För oss är det viktigt att prioritera nära relationer och att inte försvinna in i något slags karriärbubbla. Och att kunna dela musiken med den man älskar är fantastiskt. Plus att vi båda älskar mat …, har Agnes tidigare sagt i en intervju med Damernas värld.

Agnes om frieriet – då kom tårarna

När Vincent friade till Agnes var det romantiskt, det är något som Agnes nu berättar om när hon gästade Mix Megapol. I radioprogrammet Gry Forsell med vänner förklarar Agnes hur det gick till.

– Aa det var romantiskt. Han gick ner på knä, säger hon.

Och det är när Gry Forsell, xx, frågar om Agnes grät vid tillfället så berättar hon om tårarna.

– Nej jag är lite så här slow i min reaktion, så jag grät ungefär tre dagar senare, säger Agnes och fortsätter:

– När jag ringde till pappa och hörde att han grät, då började jag också gråta, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlsson flyttar – första orden om beslutet med fästmannen

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlsson om kärleken till pojkvännen Vincent Pontare

FOTO: Claudio Bresciani/TT, TV4

SENASTE NYTT!