TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

ABBA gör comeback – Allt du vill veta om nya låtarna

02 sep, 2021 
BENNY ANDERSSON, BJÖRN ULVAEUS, AGNETHA FÄLTSKOG, ANNI-FRID LYNGSTAD
ABBA har gjort något som fansen aldrig hade kunnat förvänta sig – nu släpper det legendariska popbandet ny musik!
Här är allt du behöver veta om deras nya låtar.
Annons
Historiskt – här är Abbas nya låtarBrand logo
Historiskt – här är Abbas nya låtar

I en veckas tid har fansen väntat på ny musik från ABBA. På den egna hemsidan Abba voyage har fansen kunnat följa nedräkningen till torsdagen den 2 september 2021!

Under årens lopp har det kryllat av rubriker om att ABBA skulle göra comeback. För tre år sedan meddelade bandet att de spelat in nytt material, i en studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Efter det har det spekulerats hej vilt om när comebacken sker och om den ens sker. Men nu är det alltså verklighet – ABBA gör comeback och vad som är klart i nuläget är att popgruppen nu har släppt två nya låtar. Låtarna kommer att vara med på bandets kommande studioskiva som släpps 5 november i år.

Det heter ABBAS nya låtar

De första låtarna som nu har släppts är balladen I still have faith in you och poplåten Don't shut me down.

Annons

Enligt källor så sjunger Anni-Frid "Frida" Lyngstad i I still have faith in you och Agnetha Fältskog sjunger i Don't shut me down.

Inför låtsläppet av I still have faith in you gjorde ABBA en livesändning på Youtube där de filmar både från Stockholm och London. Benny Andersson och Björn Ulvaeus var på plats i London och berättade om den fantastiska resan fram tills idag.

Och under årens lopp har det definitivt hänt en hel del! I flera år var Björn och Agnetha ett par och Benny och Frida var ett par.

Så småningom valde dock kärleksparen att gå skilda vägar och idag har de alla gått vidare på olika håll. Bland annat har Anni-Frid blivit grevinna, efter att hon gifte sig med greven av Hambledon Henry Smith.

Nu avslöjas nya låtarna

I livesändningen berättade Björn och Benny att de nu har börjat intressera sig av Tiktok och något mer som är nytt för denna gång är att ABBA-gänget skapat avatarer av sig själva.

Annons

Syftet är att sätta ihop en avatar-show där publiken kan gå och se ABBA-stjärnorna framföra låtar i en slags hologram-show. Showen kommer gå att ses i London och deras utseenden bygger på den världsberömda turnén från 1979.

– Vi hoppas att få se ABBA-arenan i London och ja - se - för vi har fyllt våra avatarer, våra digitala alter egon med så mycket vi kan av våra själar. Det är inte en överdrift att säga att vi är tillbaka, säger bandet i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på Instagram berättar bandet mer om den nya showen.

”Benny och Björn introducerar världen för ABBA Voyage, den revolutionära konserten som går 40 år bakåt i tiden, och det splitternya albumet som föddes på vägen.”

Har du inte hört låten I still have faith in you? Lyssna här!

Lyssna här på Don't shut me down.

FOTO: TT

Annons