ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lisa Linnertorp om livet efter skilsmässan från Martin Wallström

02 sep, 2021 
LISA LINNERTORP OCH MARTIN WALLSTRÖM
Lisa Linnertorp är aktuell som regissör i serien Threesome som redan ligger i topp på Viaplay.
Nu berättar hon om hur det var att skapa serien och hur hon och Martin Wallström bollar karriären efter skilsmässan.
– Förvånansvärt bra ändå, det är bra att vi jobbar i samma bransch, säger Lisa till Hänt.
Annons
Lisa Linnertorp om skilsmässan från Martin Wallström – så är relationen idagBrand logo
Lisa Linnertorp om skilsmässan från Martin Wallström – så är relationen idag

Regissören och skådespelaren Lisa Linnertorp är aktuell som skapare och regissör till serien Threesome som nu haft premiär på Viaplay.

Under Viaplays pressträff för höstens filmer och serier berättade Lisa Linnertorp för Hänt om hur det var att skapa Threesome. Samtidigt som hon svarar på frågan om hur hon och ex-maken och skådespelaren Martin Wallström bollar karriärerna efter skilsmässan.

Lisa Linnertorp om hur det var att skapa Threesome

Serien handlar om karaktärerna David och Siri, som spelas av Simon Lööf och Matilda Källström. De är ett ungt par som bor i London som av ren berusning och nyfikenhet har en spontan trekant med vännen Camille.

Serien präglas av mycket sex och relationsdrama, något som Lisa berättar att hon varit intresserad av att gestalta i skandinavisk film.

– Det kommer väl sig av att jag var intresserad av att utforska det. Och jag tycker att vi ser inte riktigt sex och sexualitet på det sättet skildras i svenska serier. Jag ville dit och pilla och peta, och se vad man kunde göra. Jag hade någon tanke om att jobba med sexualitet och sexscener på ett väldigt autentiskt sätt, säger Lisa och tillägger:

Annons

– Jag ville att man som åskådare ska känna fysikalitet av det.

Hur känns det att jobba bakom kameran istället för framför?

– Fantastiskt, det har varit en otrolig resa och jag tycker det är så himla roligt. Som regissör och manusförfattare har man ju en helt annan helhetsbild. Man får en mycket större del av kakan, här är man med på hela resan från ax till limpa på ett sätt som är otroligt alltså.

Lisa tillsammans med huvudrollsinnehavarna i Threesome.

Livet efter skilsmässan från Martin Wallström: ”Förvånansvärt bra”

Lisa och Martin skilde sig tidigare i år. De gifte sig 2008 och har två barn tillsammans.

Ni jobbar väldigt mycket, hur får ni ihop vardagspysslet idag?

– Förvånansvärt bra ändå, det är bra att vi jobbar i samma bransch. Att vi har förståelse om vad det innebär att vara iväg och filma, vad det här yrket kräver och våra barn är också uppvuxna i det.

– Vi har alltid jobbat. Det är väldigt sällan vi båda jobbar i Stockholm, extremt sällan. Så egentligen är det inte så himla stor skillnad just när det kommer till det. Jag tycker att det går bra hittills.

Du skulle säga att ni stöttar varandras karriärer?

– Absolut, det skulle jag verkligen säga att vi gör. Och har stor förståelse för varandras karriärer och respekt.

FOTO: Karin Törnblom/TT / LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons