Axel Pileby tar över som programledare för Efter fem – Tilde de Paula Ebys frånvaro

TILDE DE PAULA EBY, AXEL PILEBY

Tilde de Paula Eby saknas i Efter fem den här veckan. Istället har Axel Pileby hoppat in i hennes ställe. Nu berättar hon var hon egentligen håller hus.

En ny säsong av Efter fem är i full gång på TV4 och i vanlig ordning är tittarna överlyckliga över att se sina favoriter i tv-rutan igen.

Den här veckans avsnitt har däremot bjudit på en del förändringar. Både Tilde de Paula Eby, 48, och Anna Brolin, 41, har nämligen lyst med sin frånvaro. Istället har Axel Pileby, 34, hållit låda och styrt skutan i programmet.

Detta har däremot lett till att många tittare börjat undra; var håller Tilde och Anna egentligen hus? Nu svarar Tilde på frågan och berättar hur det ligger till.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Axel Pileby programleder Efter fem

Axel har däremot inte varit ensam i Efter fem-studion. Vid sin sida har han haft några riktigt omtyckta TV4-profiler. Bland annat Nyhetsmorgon-profilen Johan Maceus, nyhetsankaret Maximilian Artell och sportjournalisten Ali Reza.

Med tanke på att Anna och Tilde lyst med sin frånvaro den här veckan så är det relativt mans-dominerat i Efter fem-studion. Detta har fått vissa tittare att reagera. Några har till och med börjat sakna kvinnorna i studion, medan andra verkar älska den nya kill-trion.

”Ja Axel. Du är en stjärna och Max och Ali är också stjärnor. Ni är så proffsiga alla 3, en fröjd att lyssna på Er, lugnt och sansat”, skriver en tittare.

”God eftermiddag/kväll! Trevligt med manlig fägring. Kram på er”, skriver en annan.

”Lugn och fin sändning med dessa trevliga herrar. Axel du är bäst som programledare”, skriver en tredje.

Under sommaren har Efter fem haft sändningsuppehåll, men för den sakens skull så har inte programledarna legat på latsidan.

FRÅNVARON Därför saknades Magdalena på Hannahs födelsedag

Därför saknades Anna och Tilde i Efter fem

Tilde har haft sin alldeles egna talkshow under sommaren som blev en succé! Varje fredag sände hon direkt från Junibacken i Stockholm och hon rundade av med ett program man definitivt kommer minnas.

Anna Brolin, å sin sida, har inte heller legat på latsidan. Sedan förra året är hon nämligen programledare för Farmen, ett program som hon leder med bravur. Farmen spelas in under sommaren för att kora "årets bonde".

Eftersom både Anna och Tilde alltså jobbat hårt den här sommaren så verkar det vara helt rättvist att de nu förtjänar lite semester. Det är i en kommentar på Instagram som Tilde förklarar hur det ligger till och vad som är anledningen till hennes och Annas mystiska frånvaro.

”Efter en sommar med sändningar och inspelningar (TILDE för mig och Farmen för Anna Brolin) så fick vi några dagar ledigt! Men vi längtar och är snart tillbaka! Anna på torsdag och jag på måndag!”, skriver Tilde i en kommentar.

Tilde är alltså tillbaka i rutan på måndag och Anna är tillbaka redan i torsdagens program!

Därför har Axel lett Efter fem den här veckan

I ett meddelande till Hänt förklarar nu TV4 anledningen till varför Axel Pileby har synts till i rutan under veckan som gått.

”Tilde är ledig men är tillbaka i nästa vecka. Axel hoppar in som programledare i hennes ställe”, skriver TV4 till Hänt.

Och även Axel bekräftar att det snart kommer bli som vanligt igen.

”Tilde, Max och jag jobbar som vanligt måndag-onsdag och Anna, Henrik och Max kör torsdag-fredag”, skriver han till Hänt.

LÄS OCKSÅ: TÅRARNA Peg bryter ihop inför alla – orden om svåra livskrisen

LÄS OCKSÅ: OVÄNTAT Idol-Pärs avslöjande om Idol-juryn – efter kritiken

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!