Abba- Anni-Frid Lyngstad sorg efter Oliva Newton-Johns dödsfall: ”Ont”

En av Abba medlemmarna Anni-Frid Lyngstad

Foto: Eero Hannukainen/TT
Skådespelaren Olivia Newton-John dog och lämnade efter sig en stor skara människor som sörjer.
Nu berättar ABBA-medlemmen Anni- Frid Lyngstad om saknade till Hollywoodstjärnan.
”Hjärtat gör ont”, skriver Anni- Frid Lyngstad.
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder
0:43

Efter reklamen: Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

(0:43)

Slå på ljud

Den folkkära brittisk-australiska skådespelerskan Olivia Newton-John var känd för många skådespelarroller, men framförallt minns vi henne som Sandy i filmen Grease.

Oliva har länge kämpat med bröstcancer, första gången hon drabbades var år 1992 och efter en tuff operation lyckades de stoppa spridningen. Men tillslut kom cancern tillbaka och Oliva dog år 2022, hon blev 73 år gammal.

Oliva Newton- John dog på sin ranch i södra Kalifornien

Hollywoodstjärnan lämnade många människor i stor sorg. Hennes familj publicerade ett inlägg på Olivas Instagram efter hennes bortgång. De berättade att hon dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien, USA.

Vi ber er att respektera familjens privatliv under denna svåra tid. Olivia har varit en symbol för hopp i över 30 år och delat med sig av sin kamp mot bröstcancer. Hennes läkande inspiration och banbrytande erfarenhet av växtmedicin fortsätter med Olivia Newton-John Foundation Fund, tillägnad forskning om växtmedicin och cancer”, skrev maken John Easterling efter Olivas bortgång.

Även John Travolta, 68, som var Olivias motspelare Danny i Grease uttalade sig om hennes bortgång.

Min kära Olivia, du gjorde alla våra liv så mycket bättre. Din inverkan var otrolig. Jag älskar dig så mycket. Vi kommer att ses på vägen och vi kommer alla att vara tillsammans igen. Din från första stund jag såg dig och för alltid! Din Danny, din John!, skrev John Travolta på sin Instagram.

Abba- Frida hyllar Oliva Newton- John

Även ABBA hyllade Olivia på gruppens Instagram-konto. Där har de publicerat en bild där de sjunger tillsammans med skådespelaren.

Flera medlemmar i gruppen har även uttalat sig om sorgen. Bland annat Anni-Frid Lyngstad, 76, och Agnetha Fältskog, 72.

Så ledsen över att höra om Olivias bortgång. En fin person har lämnat oss och det är många av oss som sörjer henne nu. Mina tankar går till familjen och hennes musik och personlighet kommer alltid finnas kvar i minnet.”, skriver Agnetha Fältskog.

Vad känner man, vad säger man när den finaste, snällaste och mest kärleksfulla kvinna lämnar oss för att resa någon annanstans. Hjärtat gör ont av att tänka på Olivias modiga kamp mot en, i hennes fall, oövervinnerlig fiende.”, skriver Anni-Frid Lyngstad i sitt uttalande.

Hon fortsätter:

Jag är tacksam över att ha känt en person som dig Olivia och du kommer alltid finnas i mitt hjärta.”.

Abba-Björn visar upp nya kärleken Christina Sas

Se klippet här!

FOTO: Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN