TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gjorde succé i Grease – sen kom tragedierna...

25 feb, 2019 
AvStina Dahlgren
Grease
”Grease” gjorde succé och är idag en klassiker älskad av både unga och gamla. Men skådespelarna råkade ut för en rad tragedier efter den hyllade filmen.
✔︎ Sonen dog i hans armar
✔︎ Kämpade med drogmissbruk – men avled av lunginflammation
✔︎ Skild fyra gånger och barnlös
Annons

I år är det 41 år sedan ”Grease” hade premiär. Den romantiska filmen blev en succé och vem har inte dansat till ”You’re the one that I want”? Hänt har kartlagt vad skådespelarna gör idag.

Jeff Conway fick en roll i 70-talsserien Taxi. Efter det försökte han sig på en karriär som sångare men lyckades inte slå igenom. 1980 gifte han sig med Olivia Newton-Johns syster. Fem år senare skilde de sig. Jeff kämpade med drog- och alkoholmissbruk. Han medverkade bland annat i programmet Celebrity rehab with Dr Drew 2008. Tre år senare hittades han medvetslös i sin egen lägenhet. Han hade då tagit en överdos men dog senare i lunginflammation.

Olivia Newton-John, 70, har haft en lång sångkarriär. Idag turnerar hon fortfarande runt i hela världen, men det är som den oskuldsfulla Sandy i Grease folk kommer ihåg henne. 1992 drabbades hon av bröstcancer. Efter att ha opererat bort ena bröstet lyckades man till slut stoppa spridningen. Förra året var cancern tillbaka, och Olivia kämpar fortfarande för att bli frisk.

Olivia Newton-John.
Olivia Newton-John. FOTO: IBL

Sonen dog i hans armar

Efter Grease dalade John Travoltas, 65, karriär sakta, och det skulle dröja ändå till 1994 innan han lyckades slå sig tillbaka in i rampljuset med Pulp fiction. 2009 dog hans autistiske son Jett, endast 16 år gammal, när familjen befann sig på semester i Bahamas. Han fick ett krampanfall och slog huvudet i badkaret. John försökte göra hjärt-och lungräddning men sonen dog i hans armar.

Annons

Jamie Donnelly, 72, tog ett uppehåll från skådespelandet i 20 år efter Grease. Det var först 1998 hon så smått började återuppta karriären igen. Senast spelade hon mot Johnny Depp i filmen Black Mass. Trots en utebliven filmkarriär har Jamie hållit sig inom samma område. Hon jobbar nämligen som skådespelarcoach numera.

Didi Conn, 68,fortsatte att glänsa som tv-stjärna efter Grease. Hon var med i tv-serien Gänget och jag och när uppföljaren till Grease spelades in fyra år efter originalet var hon en av få som än en gång var med. Idag är hon lyckligt gift och har en son med autism. Hon har därför blivit en talesperson för organisationen Autism speaks. Hon har fortsatt med sin skådespelarkarriär och har än idag roller i olika tv-serier.

Barry Pearl, 69, har haft över hundra olika roller i tv-serier, filmer och musikaler. De största är tv-serierna Beverly Hills, 90210, One tree hill samt Gänget och jag, alltså några av världens mest berömda program. Han har varit gift två gånger, skild lika många och har fyra barn.

Grease
FOTO: IBL

Avled i cancer

Under 70- och 80-talet spelade framlidne Annette Charles i flera olika tv-serier men blev aldrig någon riktig stjärna. Istället blev hon professor i språk på California state university, men fick en tragisk sista tid i livet. 2011 fick hon plötsligt svårt att andas och man upptäckte att hon hade lungcancer. Bara några månader senare avled hon 63 år gammal i sitt hem i Los Angeles.

Annons

Karriären gick spikrakt uppåt för Dinah Manoff, 61, efter Grease. Till skillnad från många av de andra skådespelarna lyckades hon få de lite större rollerna i tv-serier som Lödder, Härlige Harry och Grace och vann 1980 en Tony för bästa kvinnliga biroll i en musikal. Hon har varit gift två gånger och har två barn. Hennes tredje son avled förra året i en bilolycka. Han blev bara 19 år gammal.

Efter Grease kom Stockard Channing, 75, verkligen in i showbiz-världen. Hon spelade i den amerikanske serien Vita huset och gjorde därefter karriär på Broadway. Hon har varit nominerad för både Tonys och Emmys och vann priset för bästa kvinnliga skådespelare på Tony Awards 1985. På kärleksfronten gick det däremot sämre, och Stockard har varit gift och skild fyra gånger. Hon har inga barn.

Grease
Didi Conn. FOTO: IBL
Annons