5 saker du inte visste om Isabella Rossellinis son Roberto

Roberto Rossillini och Isabella Rosselinni

FOTO: TT, SVT
När fotomodellen Isabella Rossellini under fredagen gästar Skavlan på SVT så berättar hon att hennes son utsatts för en hel del rasism.
Men vem är egentligen Isabellas son Roberto Rossellini?
Hänt svarar!

Isabella Rossellini, 68, är en italiensk-svensk-amerikansk mångsysslare. Hon har bland annat följande titlar i sitt cv: fotomodell, regissör, författare, skådespelare och Unicef-ambassadör.

Nyligen fick Isabella ta emot Stockholm filmfestivals hederspris och gästar under fredagen tv-programmet Skavlan på SVT. Hon är med via länk från sin farm på Long Island utanför New York, och berättar bland annat om att hennes son varit utsatt för rasism.

Isabella Rossellini har två barn – dottern Elettra Rossellini Wiedemann, 37, och sonen Roberto Rossellini, 28.

Hur gammal är Roberto Rossellini och vem är hans syster?

Roberto föddes år 1992 och är idag 28 år gammal. Han har vuxit upp med systern Elettra Ingrid Rossellini Wiedemann, som arbetar som fotomodell och är bosatt i New York.

Isabellas pappa är Microsoft-arbetaren och ex-modellen Jonathan Wiedemann. Roberto och Elettra har inte samma pappa, men samma mamma, alltså är de ”halvsyskon”.

Isabella Rossillini med barnen Ellettra och Roberto

Isabella Rossillini med barnen Elettra Rossellini Wiedemann och Roberto Rossellini.

FOTO: Anthea Simms/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad heter Roberto Rossellini på Instagram?

Roberto är aktiv på sociala medier, i alla fall när det gäller Instagram. Där heter han robertorossellini och har över 24 000 följare.

LÄS MER: Carina Bergfeldt ersätter Skavlan – får en egen talkshow

I flödet kan följarna och fansen se en hel del bilder på olika konstprojekt och fina foton tagna av Roberto själv ute i naturen.

Vad jobbar Roberto med?

Roberto går i sin mammas fotspår på ett vis, då han är en mångsysslare. Att satsa på endast en karriär verkar inte gå hem hos Roberto. Några av de yrken han skriver i sin bio på Instagram att han sysslar med är: modell, fotograf, designer och vd.

Älskar sin mamma mer än någonting annat

En person som betytt och fortfarande betyder väldigt mycket för Roberto i livet är mamma Isabella. När det vankades mors dag så passade sonen på att hylla sin mamma med en fin text på Instagram.

”Grattis på mors dag till alla mammor i världen för ett hårigt barn (hund / katt) eller dina verkliga barn!”, skriver Roberto. Han fortsätter:

”Men ännu viktigare glad mors dag till min mamma Isabella Rossellini som jag älskar mer än någonting annat och jag säger alltid detta men jag är så tacksam över att jag har fått växa upp och blivit uppfostrad av en så rolig, cool, smart mamma”.

LÄS OCKSÅ: Trevor Noah i Skavlan – berättar om uppväxten i Sydafrika under Apartheid

LÄS OCKSÅ: Noomi Rapace visar upp stora utseendeförändringen i Skavlan

FOTO: ROMA/IPA/REX/SHUTTERSTOCK, SVT

SENASTE NYTT!