LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

13-barnsmamman Mirka Norrströms nya bild efter vikthånet

12 jan, 2021 
Mirka Norrström
Mirka Norrström möttes nyligen av kommentarer gällande sin vikt.
Nu har 13-barnsmamman lyft ämnet igen och hyllar sin kropp med en avklädd bild.
”Den har missbrukats och misshandlats från en alldeles för tidig ålder”, skriver Mirka till bilden.
Annons
Mirka Norrströms sorg – bryter tystnaden om ekonomiska krisen: ”Riktigt illa”Brand logo
Mirka Norrströms sorg – bryter tystnaden om ekonomiska krisen: ”Riktigt illa”

Det var när Mirka Norrström, 48, och hennes familj medverkade i Familjen annorlunda som det svenska folket fick upp ögonen för hennes spännande familjeliv. Mirka är mamma till hela 13 barn och lever ett liv i ständig rörelse.

Efter att programmet lagt ner kunde tittarna istället fortsätta ta del av uppdateringar från hennes liv på sociala medier. Idag driver hon dessutom den populära bloggen Trettonbarnsmamman.

Följarnas vikthån efter bilden på Mirka

I Familjen annorlunda levde Mirka ihop med Peter Norrström som är pappan till de 13 barnen, men efter 23 år ihop tog kärleken slut. År 2016 meddelade Mirka att de hade valt att gå skilda vägar, detta efter att känslorna tagit slut.

Man skulle kunna tro att det är svårt att få ihop vardagspusslet som ensamstående till 13 barn men Mirka är en stjärna på att unna sig egentid i exempelvis skogen. Hon lever en aktiv livsstil med många promenader och löprundor. Nyligen la hon ut ett inlägg på Instagram där hon visade sig vara på väg ut för ännu ett pass.

Annons

I kommentarsfältet trillade det dock in en hel del kommentarer om att hon borde äta mer och gällande huruvida hon är för smal. Responsen från följarna uppskattades inte av Mirka, som i en video valde att förklara att anledningen till att hon tränar är för välmående och inte viktnedgång. Hon påpekade även att hon inte uppskattade när folk kommenterar andras kroppar.

Starka hyllningsinlägget efter följarnas ord

Nu har Mirka Norrström valt att göra ytterligare ett drag gällande kroppsfrågan. I ett långt inlägg på Instagram hyllar hon sin egen kropp och lyfter allt den gått igenom.

”Min kropp - Mitt tempel. Min kropp har haft ett hårt liv. Jag har inte varit snäll mot den sen jag var i tidig tonår. Den har missbrukats och misshandlats från en alldeles för tidig ålder. Ätstörningar, alkohol, nikotin, våldtäkt, tabletter osv. Kroppen fick stå emot mycket innan jag ens nått 20-årsåldern. Därefter 11 graviditeter varav två tvillinggraviditeter på 18 år. Jag gick alltid upp minst 25 kg och som mest 36 kg”, skriver Mirka och fortsätter:

Annons

”Trots bra graviditeter så är det klart att kroppen tagit stryk. Magmuskler som inte till slut drog ihop sig och förblev väldigt delade. Vilket i sin tur påverkade kroppen på olika vis med tex smärtor i rygg, bål, höfterna mm. Efter att ha opererat diastasen och läkt från operationen började jag sakta bygga upp min kropp igen. Nu var det dags att börja belöna min kropp för allt den fått vara med om. Min kropp förtjänar att få må bra och att få bli stark. Min kropp ska orka många år till och det ska den Sbanne mig få göra med flaggan i topp! Min kropp - Mitt tempel”.

I kommentarsfältet regnar det nu in pepp från följarna. Många är imponerade över Mirka Norrströms budskap och enorma styrka.

Annons