LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

1 mot Sverige – allt om programmet och alla kändisar i expertpanelen

04 okt, 2021 
Farah Abadi Erik Ekstrand babben larsson i 1 mot sverige
Vilka kändisar medverkar i expertpanelen i nya SVT-programmet 1 mot Sverige med Babben Larsson?
Och vad handlar programmet om?
Annons
Simon om årets Bachelor: ”Emotionell berg och dalbana”Brand logo
Simon om årets Bachelor: ”Emotionell berg och dalbana”

I höst är det premiär för ett nytt tv-program på SVT, i form av en frågesport, där hela Sverige kan vara med och tävla i direktsändning.

Vad är 1 mot Sverige och vad vinner man?

I varje avsnitt av 1 mot Sverige så genomförs sju fascinerande och spektakulära experiment. Det gäller då för den tävlande i studion och för tv-publiken hemma att komma så nära ett rätt svar som möjligt.

Exempelvis kan frågorna lyda liknande: ”Hur många ballonger behövs det för att kunna flyga?”, ”Hur många personer krävs för att dra ett flygplan?”, eller ”Hur många meter går det att köra motorcykel på vatten?”, vilket är några av de experiment som genomförs i programmet.

I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via DUO-appen. Hela Sverige tävlar alltså som ett lag, och allas svar räknas ihop till en gissning.

Varje program har en vinstsumma på 50 000 kronor. Vem vinner? Blir det den ensamma tävlande i studion eller ”Lag Sverige”? Hemma eller i studion, en vinst lockar oavsett!

Annons

Babben Larssons ord om 1 mot Sverige

Det nya programmet 1 mot Sverige leds av ingen annan än humordrottningen själv Babben Larsson, 64. Och när det gäller att leda humorprogram är Babben för många ett självklart val då hon bland annat leder succéprogrammet Bäst i test, som även det visas på SVT.

– Jag brinner för underhållning, älskar direktsändningar och gillar när en god gissning kan bli värd riktigt mycket, säger Babben om att leda det nya programmet. Hon fortsätter:

– Detta och mer därtill får jag i 1 mot Sverige. Våra experiment är spektakulära, resultaten går inte att googla och vem som helst i Sverige kan vinna.

Vid sin sida har Babben programledarna Farah Abadi och Erik Ekstrand.

Här är kändispanelen i 1 mot Sverige

Den tävlande som befinner sig i studion har några livlinor till hjälp, bland annat en expertsoffa med kända profiler. Vilka kändisar medverkar i det nya SVT-programmet och sitter i expertsoffan? Några ansikten kan tittarna känna igen mycket väl sedan tidigare.

1 mot Sverige har premiär söndagen den 17 oktober klockan 20.00 på SVT1 och finns även tillgängligt att streama på SVT Play.

FOTO: SVT

Annons