Nikki Aminis första ord om Idol 2019 – avslöjar ändringen

Nikki Aminis första ord om Idol 2019 – avslöjar ändringen
Idol 2019 har dragit igång och auditionturnén är över. Nu berättar jurymedlemmen Nikki Amini för första gången om hur den nya säsongen kommer att bli – och om ändringen som gjorts inför säsongen.
Annons

Sedan starten 2004 har Idol varit ett av TV4:s mest populära program. Genom åren har Idol-juryn tagit ut hundratals talangfulla unga, som sedermera blivit kända för hela svenska folket. Flera har även fortsatt som artister även efter programmet. Bland dem finns namn som DarinAmanda Jenssen och Danny Saucedo.

Under åren som Idol har sänts har juryn bytts ut ett par gånger. Sedan 2017 har juryn består av Alexander Kronlund, Nikki Amini, Anders Bagge och Kishti Tomita. Och samma kvartett kommer tillbaka även i Idol 2019, vilket TV4 kunde avslöja redan i januari.

Annons

– Härligt att vår superjury fortsätter även i år. Det borgar för att vi kommer att hitta nya fantastiska tävlanden som kommer att bli nya Idoler, sa Malin Knave, exekutiv producent för Idol, då till TV4.

Idoljuryn 2004 bestod av Claes af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling
Originaljuryn bestod av Claes af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling. FOTO: TT/Charles Hammarsten

2019 års säsong blir den femtonde i Idols historia – och planeringen inför höstens sändningar är i full gång. Under våren har juryn åkt land och rike runt på en auditionturné, som nu nått sitt slut. I Nyhetsmorgon berättar jurymedlemmen Nikki Amini för första gången om hur årets Idol-säsong kommer att bli. Samtidigt avslöjar hon en ändring av programmet, som gjort att det blivit svårare att komma med i programmet.

Annons

– Vi har haft kul. Det har varit en väldigt bra turné. Vi har faktiskt varit lite extra tuffa, om man vill kalla det så, med guldbiljetterna. De är väldigt välförtjänta i år, vi har delat ut 30 färre än tidigare säsonger. Vi har satt ribban högre helt enkelt, säger Nikki Amini i Nyhetsmorgon.

Nikki Amini förklarar att det kommer bli svårt att sålla bland de som lyckats få en guldbiljett i år, eftersom de är så pass talangfulla.

– Det är väldigt många som är väldigt bra, säger Nikki.

Nikki Aminis krav på TV4

Förra årets säsong blev flera gånger kritiserat av tittarna. Bland annat för att de tävlande artisterna inte levde upp till förväntningarna röstmässigt i början av tävlingen. Till en början fick de nämligen ingen röstcoach att jobba med inför fredagsfinalerna. Det var först senare som idolerna fick stöd av röstcoach, styling och hjälp med att utforma sitt nummer. Detta var en ändring som TV4 gjort inför säsongen 2018.

Sebastian Walldén vann Idol 2018
Sebastian Walldén vann Idol 2018. FOTO: TT/Stina Stjernkvist

Men det var inte bara tittarna som riktade kritik mot produktionen. Under säsongen kom det även intern kritik från Nikki Amini, som tidigare pratat om att hon upplevde att nivån på deltagarna var låg. En bit in under fredagsfinalerna gick hon så långt som att skylla det på TV4:s ändring av programmet.

– Till och börja med skulle idolerna fått hjälpt från första veckan. Det har satt sin effekt, allt är fördröjt med tre veckor, sa Nikki Amini till Expressen efter en av direktsändingarna.

Nikki Amini var då även frågande till den skrala låtlistan som idolerna hade att välja mellan, och önskade att den var bredare.

– Låtlistan måste tänkas till, man måste ta hänsyn till de olika inriktningarna som idolerna vill ha.

LÄS MER: Efter oron – gravida Nikki Aminis nya besked om Idol 2019

LÄS MER: William Segerdahls nya kärleksbesked efter Idol: ”Så svårt”

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…