Mendez kamp inför Let’s dance efter skadan: ”Bara att bita ihop”

Mendez skadad inför Let's dance
På fredag är det säsongspremiär för Let's dance på TV4. När det var dags för genrep tidigare i veckan drabbades artisten Mendez av en smärtsam skada.
Annons

Nu på fredag är det säsongspremiär för Let’s dance på TV4 och vi har kunnat följa alla deltagarnas hårda träning via sociala medier.

Artisten Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga, 43, mest känd som Mendez, ska dansa vals med Malin Watson, 45. I veckan meddelade Mendez att han har drabbats av en inflammation i foten och tvingades ha den i en hink med is för att lindra smärtan under genrepet.

Annons

– Det här gör ont, jag äter medicin. Men det är bara att bita ihop och köra, säger Mendez i ett inlägg på TV4:s Instagram.

Annons

Malin Watsons ord om Mendez danskunskaper

När nyheten släpptes att Mendez ska vara med i Let’s dance berättade han för Hänt att han ser fram emot att dansa i tv.

– Äntligen får jag min chans att få vara med i programmet. Nu är vi här så nu kör vi, sa Mendez vid tillfället.

Artisten älskar att dansa men berättar att han nu måste lära sig hur man gör. Malin Watson tror inte att det kommer att bli några problem – bara de får kontroll över rörelserna.

– Det är så mycket energi. Mycket armar och ben, vi behöver bara få en liten mer kontrollerad dans, skrattar Malin.

Några som Mendez och Malin ska tävla mot är bland andra Thomas Ravelli och Jasmine Takács som ska dansa samba, Robin Bengtsson och Sigrid Bernson som ska dansa quickstep och Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal  som ska dansa Cha Cha.

Mendez är född i Chile och flyttade till Sverige under 80-talet och började då jobba med musik. Han har släppt flertalet album och deltagit i Melodifestivalen tre gånger, senast 2018 med låten Everyday. Nu är hela familjen på plats i Sverige för att heja på honom.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…