LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Här är Melodifestivalen-vinnaren 2021 – enligt Wiktoria Johansson

12 mar, 2021 
Wiktoria Johansson
Finalen av Melodifestivalen 2021 går snart av stapeln! Hänt har träffat Mello-veteranen Wiktoria Johansson, som nu avslöjar vem hon tror vinner allt!
Annons
Vem tror Mello-veteranen Wiktoria Johansson vinner Melodifestivalen 2021Brand logo
Vem tror Mello-veteranen Wiktoria Johansson vinner Melodifestivalen 2021

Melodifestivalen 2021 börjar närma sig sitt slut. Det är nämligen bara den stora finalen som återstår!

En skillnad från tidigare år är att "Mello" inte har turnerat runt till olika svenska städer för att genomföra deltävlingarna. Detta är åtgärder som tagits på grund av coronapandemin. Men Christer Björkman, och resten av produktionen, har istället kommit på ett annat sätt för att få deltävlingarna att skilja sig åt.

Det handlar helt enkelt om att man har haft olika programledare för varje deltävling. Hittills har bland andra Lena Philipson, Pernilla Wahlgren och Shirley Clamp lett programmen tillsammans med Christer Björkman. Men nu inför finalen är det Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani som tar över stafettpinnen!

Wiktoria Johansson är mello-veteran

Wiktoria Johansson, 23, är en av Sveriges främsta artister. Under flera år har hon synts i rampljuset och tagit svenska folket med storm.

Annons

Wiktoria blev känd över en natt när hon slog igenom med dunder och brak i just Melodifestivalen med låten Save me. Hon tog sig direkt till final och slutade på en fjärde plats. Men innan dess har hon faktiskt synts till i tv-rutan när hon ställde upp i Lilla melodifestivalen 2011, även där hamnade hon på en fjärde plats.

Efter debuten i Melodifestivalen 2016 har Wiktoria ställt upp i tävlingen ytterligare två gånger. Andra gången hon var med var redan året efter med låten As I lay me down. Då placerade hon sig på en sjätte plats i finalen, trots att ha varit förhandsfavorit inför tävlingen.

Den senaste gången, 2019, landade hon på en hedrande sjätteplats med bidraget Not with me, där hon sjöng ut om kärlek, medan vatten föll över henne som regn.

Wiktoria Johansson
Wiktoria uppträdde med bidraget "Not with me"

Hen vinner Melodifestivalen 2021

Med detta kan man säga att Wiktoria har blivit lite utav en riktig Mello-veteran. Wiktoria har däremot ingenting att göra med årets melodifestival, men insatt är hon definitivt.

Annons

När Hänt träffade henne gav hon sin bild av årets artister, och enligt Wiktoria är dessa artister topp tre.

– Jag tror att topp 3 blir Tusse, Dotter och The mamas, säger hon till Hänt.

Men Wiktoria vågar även sig på att gissa vilken artist det blir som kammar hem hela alltet.

– Jag tror att Tusse tar hem det dock. Hans låt sticker ut på ett annat sätt, den har en extra betydelse som jag tror kommer göra sig väldigt bra i Eurovision. Så Tusse vinner!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons